Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Γιορτή Νεολαίας Μητροπόλεως Πειραιώς, 13 Μαΐου 2001



Για 21η συνεχή χρονιά, το γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως Πειραιώς διοργάνωσε στο Βεάκειο Θέατρο, τη γιορτή νεολαίας την Κυριακή 13 Μαΐου. Οι νέοι των ενοριών της Μητροπόλεως με τον ενθουσιασμό και την ζωντάνια τους για την παράδοση και την Εκκλησία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακές και νεανικές χορωδίες και θεατρικά δρώμενα με τα οποία μετέδωσαν το μήνυμα τους σε ένα ενθουσιώδες κοινό που ξεσπούσε σε χειροκροτήματα.



Κατά την εκδήλωση το πρόγραμμα περιελάμβανε εκκλησιαστικούς ύμνους από τη Βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως Πειραιώς, παραδοσιακούς χορούς από τις ενορίες Αγίου Νικολάου, Υπαπαντής, Αγίου Κωνσταντίου, Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον, Προφήτου Ηλιού, Τιμίου Σταυρού, Αγίου Βασιλείου. Θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν οι ενορίες Θείας Μεταμορφώσεως, Αγίου Ιωάννου Ρέντη, Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, Θείας Αναλήψεως, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Νείλου, Ζωοδόχου Πηγής, Αγίου Σπυρίδωνος, Αγίας Σοφίας, Αγίων Αναργύρων και Ευαγγελιστρίας.


Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως χαιρετισμό απεύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ο οποίος συνεχάρη τους υπευθύνους και τους νέους που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση για την προσπάθεια τους και την αγάπη που δείχνουν προς την Πειραϊκή Εκκλησία. Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου που παρακολούθησε τη γιορτή και χειροκρότησε με ενθουσιασμό τα Πειραϊκά Νιάτα, επιβραβεύοντας την προσπάθεια τους.


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου