Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ιησούς Χριστός οδηγός της Ζωής



Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου

Η Ανάστασης του Κυρίου μας  την οποία εορτάζουμε, είναι πηγή παρηγοριάς και ελπίδος. Είναι το παμμέγιστο θαύμα, το ιστορικά μεμαρτυρημένο, το αδιάσειστο και ατράνταχτο, που αποτελεί τον βράχο και το θεμέλιο της Πίστεως μας. Είναι το θαύμα, το ένα και μοναδικό, που έδωσε φως και ζωή, λύτρωση και σωτηρία στον πεπτωκότα άνθρωπο. Ο ενανθρωπήσας Λυτρωτής με την Ανάσταση Του συνέτριψε τα δεσμά του Άδου, επάτησε τον θάνατο, αφήρεσε τη δύναμη της αμαρτίας, μας συμφιλίωσε με τον Θεό Πατέρα μας, μας ανέστησε πνευματικά, μας έδωσε την δυνατότητα της θεώσεως και μας άνοιξε ελεύθερο το δρόμο προς τη Βασιλεία του Θεού.


Ο Αναστάς Κύριος, για μας τους πιστούς είναι η ελπίδα μας, η παρηγοριά μας, η πηγή της χαράς μας, το στήριγμα μας, η προστασία μας, ο αιώνιος Σωτήρας και Λυτρωτής μας. Ο άδειος τάφος του Κυρίου μας είναι η πηγή δυνάμεως και ελπίδος. Μη φοβείσθε την δύναμη του κακού. Μη φοβείσθε τη δύναμη της αρνήσεως. Ο  Ιησούς είναι ο Αιώνιος Νικητής, ο μόνος Δυνατός, ο Αήττητος. Όλοι οι πολέμιοι του συνετρίβησαν. Στον Αναστημένο Ιησού ας στηρίξουμε ολόκληρη την ύπαρξη μας. Ας Του δώσουμε την πίστη και την αγάπη μας. Κοντά Του θα νικήσουμε όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της ζωής. Κοντά Του θα αναδειχθούμε νικητές και δυνατοί. Και ας φωνάξουμε με όλοι τη δύναμη της ψυχής μας, προς όλους τους ανθρώπους:

«Ελάτε προς τον Ιησού. Στηριχθείτε στον Αναστάντα Ιησού. Εμπιστευθείτε τους εαυτούς σας στην αγκάλη του Ιησού. Θέσατε τον Ιησού οδηγό της ζωής σας. Είναι ο μόνος αλάνθαστος Οδηγός, είναι το Φώς, η Αλήθεια και η Ζωή. Είναι ο Θεός της αγάπης και της συγγνώμης. Ο Ιησούς είναι η μόνη διέξοδος στο σημερινό αδιέξοδο και χάος».


Δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία τον Απρίλιο του 1993

Επιμέλεια: Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου