Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Τον έχει προικίσει ο Θεός με πολλά χαρίσματα…



 Δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς μετά την χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνάτιου στις 10 Οκτωβρίου 1998.

«Είναι ιδιαίτερη ευλογία του Θεού για μένα και δείγμα του ελέους του η εκλογή ενός ακόμα αγαπητού μου παιδιού στο ύπατο αρχιερατικό αξίωμα. Ο π. Ιγνάτιος, γνωστός και αγαπητός σε όλους τους χριστιανούς μας, εξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού με πολύ ηυξημένη πλειοψηφία. Είναι το τέταρτο παιδί μου, που γίνεται αρχιερέας, πρώτος ο νυν Αρχιεπίσκοπος, στη συνέχεια ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μετά ο Σάμου Ευσέβιος, και τώρα ο π. Ιγνάτιος ως Δημητριάδος. Ο π. Ιγνάτιος, όπως είναι γνωστό σε όλους, ήταν μέχρι αυτή τη στιγμή ένας εκ των κυριοτέρων συνεργατών μου σε όλους τους τομείς της ποιμαντικής μου δραστηριότητος. Παιδί μου από το 1974 επί 24 ολόκληρα χρόνια. Με αξίωσε ο θεός να τον κείρω μοναχό, να τον χειροτονήσω διάκονο, ιερέα, και ήδη με την χάρη του Θεού να είναι Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού ως διάδοχος του έως πρότινος Δημητριάδος Χριστόδουλου και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών, που είναι το πρώτο μου πνευματικό παιδί. Πιστεύω ότι ο Θεός πλέον, εκεί που τον έταξε ως Επίσκοπο θα τον βοηθήσει ώστε να  ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να δοξάζει το άγιο όνομα Του και να καρποφορήσει, όπως ακριβώς μέχρι τώρα είχε καρποφορήσει σε όλους τους τομείς της ποιμαντικής δραστηριότητας στον Πειραιά.



Τον έχει προικίσει ο Θεός με πολλά χαρίσματα και έχει πείρα από την 20ετή διακονία του εδώ, στη Μητρόπολη Πειραιώς. Ως εκ τούτου πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού της Μαγνησίας. Είναι ευγενικός ο λαός του Βόλου. Τον εποίμανε επί χρόνια ο νυν Αρχιεπίσκοπος. Τώρα πλέον θα τον ποιμάνει ο Σεβασμιώτατος Ιγνάτιος και ελπίζω ότι θα δοξάσει το θεό και θα αποτελεί ζώσα μαρτυρία. Τον περιβάλλουν η αγάπη μας και οι προσευχές μας. Είναι παιδί μας αγαπητό. Ζητώ τις προσευχές όλων των Πειραιωτών καθώς και των ακροατών του Ραδιοφωνικού Σταθμού που πιστεύω ότι τον αγάπησαν και τον αγαπούν, ώστε να τον ενισχύει ο Θεός. Εύχομαι ο Θεός να τον ευλογεί για να είναι πάντα μια μαρτυρία Επισκοπική μέσα στην Εκκλησία Του, που τόσο πολύ έχει ανάγκη…».


Επιμέλεια: Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου