Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου, 8 Οκτωβρίου 2001



 Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστέλλας Πειραιώς σε σεμνή τελετή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς κι ενώπιον πλήθος κόσμου τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Κονιστής αναφερόμενος στον Σεβασμιώτατο μεταξύ άλλων είπε: «… Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, τον οποίο σε λίγο βραβεύουμε είναι μια εκκλησιαστική φυσιογνωμία αποδεκτή όχι μόνο μέσα στο πνευματικό και εκκλησιαστικό περιβάλλον του Πειραιά αλλά και στον ευρύτερο περίβολο, όπου το ποίμνιο που ανετέθη τον σέβεται σαν Ιεράρχη και τον αποδέχεται σαν πνευματικό πατέρα. Για τον λόγο αυτό ο Πειραιώς τον έχει κατατάξει σαν μια μοναδική αξία για το τεράστιο ανθρωπιστικό του έργο στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς αλλά και για την θετική του θέση στα δύσκολα εκκλησιαστικά προβλήματα και όχι μόνον…»


«…Είναι ο έμπειρος συντηρητικός ιεράρχης που γνωρίζει καλά τον ρόλο και την αποστολή της εκκλησίας. Χωρίς να αποστρέφεται τις σύγχρονες κοσμογονικές εξελίξεις, προχωράει μπροστά. Το μέτρο και η σύνεση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν την φυσιογνωμία του. Αρνείται πεισματικά και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή συμβιβασμού, κρατώντας αναλλοίωτα τα Ελληνορθόδοξα χρώματα, τις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας μας, μέσα από τους πνευματικούς αγώνες που ποτέ μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησε αδιάκοπα να δίνει όπου και όποτε ήταν αναγκαίο. Η διάδοση του Χριστιανικού Ορθόδοξου πνεύματος, οι αγώνες για την καταπολέμηση του ανθρώπινου πόνου, της πείνας, της δυστυχίας, κάθε μορφής σύγχρονης μάστιγας καθώς επίσης οι προσπάθειες του προκειμένου να διατηρήσει ζωντανά τα πιστεύω και άφθαρτα τα ιδανικά του σύγχρονου Έλληνα, σκιαγραφούν την προσωπικότητα και αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και τις ανησυχίες ενός σύγχρονου εργάτη του Ευαγγελίου, του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Καλλίνικου».

Ακολούθησαν τα ευχαριστήρια και οι ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου και η απονομή της τιμητικής πλακέτας.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου