Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Πορφύρας…SPOR…τεύχος 2





Στο δεύτερο τεύχος της εφημερίδας του Πορφύρα Σπορ στην πρώτη σελίδα μαθαίνουμε για την απώλεια του παράγοντα Σπύρου Μακρή σε ένα κείμενο με τίτλο «Αντίο Φίλε…» στο οποίο ο συντάκτης αναφέρει μεταξύ άλλων : « Και νίκησε ο χάροντας. Νίκησε και έφυγε παίρνοντας μαζί του το παλικάρι. Το παλικάρι το αγνό. Την μεγάλη καρδιά. Τον φίλαθλο. Τον Σπύρο τον Μακρή που όλοι αγαπήσαμε και εκτιμούσαμε και που ήταν η απέραντη καρδιά του ο ίδιος ο Πορφύρας. Ζήσαμε μαζί του στο ίδιο τραπέζι σαν Διοικητικό Συμβούλιο. Γελάσαμε και κλάψαμε μαζί του στα ίδια γήπεδα σε νίκες και σε ήττες. Ρουφήξαμε μαζί κάθε γουλιά-γλυκιά ή πικρή-εκατοντάδων αγώνων μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Και έφυγε ο Σπύρος νωρίς νωρίς, αφήνοντας πίσω του εμάς μόνους. Έφυγε το παλικάρι κουρασμένο από την αχόρταγη ζωή. Έφυγε με το όνομα του Πορφύρα στα χείλη και στην καρδιά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Στις καρδιές όλων μας υπάρχει γιατί εκεί ζει. Καλό ταξίδι Σπύρο. Αντίο Φίλε…». Στην  ίδια σελίδα μαθαίνουμε για την δωρεά της κ. Βούλας Λαζαρέτου, αδερφής του αποβιώσαντος Σπύρου Μακρή, η οποία στην μνήμη του αδερφού της, προσέφερε στον Όμιλο το ποσό των 56.000 δραχμών. Πρωτοσέλιδος τίτλος αυτού του τεύχους είναι το: « Μπράβο Κορίτσια…» και αναφέρεται στην μεγάλη επιτυχία της ομάδας μπάσκετ γυναικών, να κατακτήσει την δεύτερη θέση στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΤΥΦΩΝ.



Στην δεύτερη σελίδα του εν λόγω τεύχους μαθαίνουμε τα αποτελέσματα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πορφύρα στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Α.Ο. ΤΥΦΩΝ και είναι: Α.Ο. ΤΥΦΩΝ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 30-57, ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 58-32, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 18-49, ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΡΟΥΦ 43-32, Α.Ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 43-38. Στην ίδια σελίδα, πρωτοεμφανίζεται μια στήλη με τίτλο, « Το πορτραίτο της εβδομάδας» και φιλοξενεί τον μπασκετμπολίστα της Ανδρικής ομάδας του Πορφύρα Γιάννη Κάτσανο. Από τα εισαγωγικά μαθαίνουμε ότι ο Γιάννης Κάτσανος γεννήθηκε το 1961 με ύψος 1,80 και παίζει στην θέση γκάρ. Ο Γιάννης Κάτσανος, σε αυτήν την μικρή συνέντευξη θα αναφέρει: «Αγαπώ το μπάσκετ και ασχολήθηκα με αυτό από το 1973 στην παιδική ομάδα του Πορφύρα. Είμαι πολύ δεμένος με την ομάδα μας, επιδίωξη μου δε, είναι να έχω και εγώ συμμετοχή σε μια πολύ μεγάλη διάκριση του Πορφύρα. Γνώρισα αρκετούς προπονητές στην μέχρι τώρα δραστηριότητα μου στον Όμιλο. Σαν καλύτερους μπορώ να χαρακτηρίσω τον Γιάννη Γκαρώνη, τον Νίκο Τσοσκούγλου και τον Θύμιο Φιλίππου. Με προβληματίζει πολύ η επικείμενη στράτευση μου γιατί ίσως να μην μου δίνεται η δυνατότητα να αγωνισθώ και εγώ με την ομάδα μου. Ελπίζω να το ξεπεράσω χωρίς πολλά εμπόδια. Μου αρέσουν γενικά τα σπόρ και τις ελεύθερες μου ώρες ασχολούμαι με αυτά. Το κυνήγι και η μουσική είναι τα καλύτερα χόμπι μου». Επίσης σε ένα σημείο της ίδιας σελίδας υπάρχει και η αθλητική δραστηριότητα του επόμενου δεκαπενθημέρου των τμημάτων του Ομίλου.


Στην Τρίτη σελίδα του τεύχους έχουμε τα αποτελέσματα αλλά και ρεπορτάζ από τους αγώνες της ανδρικής ομάδας μπάσκετ που κατάφερε να νικήσει στο κύπελλο τον Εθνικό  στην παράταση με 73-67, ενώ για το πρωτάθλημα είχαμε τα αποτελέσματα: ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 98-88, ΠΟΡΦΥΡΑΣ-Α.Ο. ΖΩΓΡΑΦΟΥ 77-76 και ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 70-72.


Στην τελευταία σελίδα του δεύτερου τεύχους μαθαίνουμε για την νίκη της εφηβικής ομάδας ποδοσφαίρου με 1-0 απέναντι στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας. Το ρεπορτάζ αναφέρει: « Η εφηβική μας ομάδα του ποδοσφαίρου με παίκτες που γεννήθηκαν μετά το 1961 και με μέσο όρο ηλικίας μικρότερο από 17 ετών, μετά από πολύ καλή εμφάνιση νίκησε στο γήπεδο Δηλαβέρη τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με σκορ 1-0. Η νίκη τους όπως είπαμε ήταν αποτέλεσμα πολύ ωραίας εμφανίσεως κάτι που οπωσδήποτε μας χαροποίησε όλους, γιατί βλέπουμε ότι από τους μικρούς νέους παίκτες θα βγουν αρκετοί για να βοηθήσουν και να επανδρώσουν στο μέλλον την Α΄ ομάδα. Το γκολ της νίκης των «μικρών» σημείωσε ο Τριανταφύλλου στο 30΄ με δυνατό σουτ. Η σύνθεση που έπαιξαν ήταν: Αγελλαδαράκης (Ζαρίφης, Ξυδάκης), Καλιντεράκης, Πλαφαδέλης, Γιαννίος, Μπούνταλης, Λυκουρόπουλος, (46΄ Παπαγιάννης), Καρασαββίδης, (70΄ Ουχατζίδης), Μεταξάς Βασίλης, Τριανταφύλλου, Γεωργίου, (60΄ Δελληγιάννης ) και Χρήστος Μεταξάς». Στην ίδια σελίδα ο αναγνώστης μαθαίνει για τον τραυματισμό του αθλητή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ Δημήτρη Καρέλλα αλλά και τις ήττες της αντρικής ομάδας ποδοσφαίρου σε φιλικούς αγώνες από την Δραπετσώνα με 2-1 και από την Αμφιάλη με 2-0, μέσα από τις οποίες ο προπονητής Τσαβαρής, έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Στην σελίδα υπάρχει και μια στήλη με αθλητικό κουίζ και μια ενημέρωση για την συνεστίαση του ομίλου στο κέντρο «ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ».

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου