Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Πορφύρας σπορ…τεύχος 3….



Στο τρίτο τεύχος της εφημερίδας Πορφύρας σπορ, στην πρώτη σελίδα μαθαίνουμε για τις εκπληκτικές εμφανίσεις της αντρικής ομάδας μπάσκετ  που στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχει κάνει έξι συνεχόμενες νίκες με τελευταίες επικρατήσεις επί του Πειραϊκού με 76-69 και της Γλυφάδας με 79-61. στην πρώτη σελίδα υπάρχει εξάλλου και μια ανακοίνωση για  την χοροεσπερίδα του Ομίλου που θα γίνει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 1982 στο κοσμικό Κέντρο «ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ 70». 


Στην δεύτερη σελίδα του τρίτου τεύχους μαθαίνουμε για την μεγάλη νίκη της εφηβικής μας ομάδας σε ένα φιλικό αγώνα με την ομάδα του Αργοναύτη, με 4-2, το ρεπορτάζ αναφέρει: « Για μια ακόμα φορά οι μικροί ποδοσφαιριστές μας πιστοποίησαν το ταλέντο τους στο φιλικό παιχνίδι με τον Αργοναύτη, τον οποίο νίκησαν με σκορ 4-2, και μας γέμισαν με ενθουσιασμό για το μέλλον. Οι μικροί έπαιξαν καλά και προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Τριανταφύλλου. Ο Αργοναύτης ισοφάρισε λίγο αργότερα και κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με 2-1. ο Γεωργίου όμως κατάφερε να ισοφαρίσει για να επακολουθήσουν άλλα δύο γκολ του Χρήστου Μεταξά που έκαναν το τελικό 4-2 υπέρ της ομάδας. Η σύνθεση: Αγελαδαράκης (Μήλας), Καλιντεράκης, Πλαφαδέλης, Γιαννίος, Μπούνταλης, Σάμιος (Ζαχαριάς), Μεταξάς Βασίλης, Ιωάννου (Λυκουρόπουλος), Τριανταφύλλου, Γεωργίου, Χρήστος Μεταξάς. ‘Έπαιξαν ακόμα και οι Δεληγιάννης, Ουρχατζίδης και Παπαγιάννης». Στην ίδια σελίδα υπάρχει η στήλη «το πορτραίτο της εβδομάδας» που φιλοξενεί τον Στέλιο Ρέστο και αναφέρει: « Παίζω στον Πορφύρα από το 1979 και ασχολούμαι με τον αθλητισμό από 10 χρονών. Η μεγάλη χαρά μου ήταν η περσινή άνοδος της ομάδας μας στην Α΄ κατηγορία. Μου αρέσει η προπόνηση γιατί πιστεύω ότι αυτή είναι το Α και το Ω για την σωστή απόδοση μέσα στο γήπεδο. Είμαι φοιτητής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον ελάχιστο μου χρόνο τον αφιερώνω στον Πορφύρα. Επιθυμία μου είναι να βοηθήσω τους νέους αθλητές του ομίλου για να γίνουν αύριο αντάξιοι συνεχιστές των δικών μας προσπαθειών και επιτυχιών». Επίσης, στην σελίδα αυτή υπάρχουν και το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων του Ομίλου για το επόμενο δεκαπενθήμερο.


Στην Τρίτη σελίδα του τρίτου τεύχους, έχουμε τους αγώνες και τα αποτελέσματα της αντρικής ομάδας ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα: Την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας από τον Κένταυρο με 2-1, το γκολ ο Παπαδογεωργάκης, την ισοπαλία με τον Ηρακλή Νικαίας με 2-2, τα γκολ ο Αντώνης Τσαβαρής και ο Λάκης Γεραπετρίτης, και την εντυπωσιακή νίκη 5-0 έναντι του Φοίνικα Αγίας Σοφίας με τα γκολ να πετυχαίνουν οι, Παπαδογεωργάκης (2), Κασίμης Ν.,(3). Στην ίδια σελίδα μαθαίνουμε τον αποκλεισμό της ομάδας από τον θεσμό του κυπέλλου ύστερα από την ήττα με 3-1 από την ομάδα της Α.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, το γκολ ο Λάκης Γεραπετρίτης.


Στην τελευταία σελίδα του τρίτου τεύχους έχουμε τους αγώνες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ και συγκεκριμένα: την νίκη στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος στο γήπεδο της Καισαριανής με 58-29, έναντι της ομάδας του ΡΟΥΘ (Βάρναλη 15, Ξανθάκη 11, Παπαναγιώτου 9, Παπαμιχαήλ 10, Καλαιτζίδου 10), την νίκη έναντι της ομάδας του ΤΥΦΩΝΑ, με σκορ 56-42 (Βάρναλη 15, Ξανθάκη 14, Παπαναγιώτου 6, Μάθεση 3, Παπαμιχαήλ 2, Δημουλέα 5, Καλαιτζίδου 9) και τέλος την ήττα από τον ΕΣΠΕΡΟ με σκορ 55-56 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης (Βάρναλη 12, Ξανθάκη 12, Κιμίνου 8, Παπαναγιώτου 8, Παπαμιχαήλ 8, Δημουλέα 9, Καλαιτζίδου 6,). Στην ίδια σελίδα μαθαίνουμε τις ενέργειες και την προσφορά του Γιάννη Παπαδημητρίου παλαιού αθλητή του Πορφύρα με το άρθρο να μας πληροφορεί: « Ο παλαιός αθλητής του Πορφύρα στο μπάσκετ ανδρών κ. Γιάννης Παπαδημητρίου έχει αναλάβει αφιλοκερδώς την προπόνηση των αρχαρίων κοριτσιών στο μπάσκετ. Στο τμήμα αυτό υπάρχουν περίπου 100 κοπέλες και ο Γιάννης με υπομονή και επιμονή τους μαθαίνει τα πρώτα μυστικά του μπάσκετ σε συνεργασία με τον προπονητή της Α΄ ομάδας κ. Πολέμη. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στον Γιάννης Παπαδημητρίου που με την ενέργεια του αυτή έδειξε την αγάπη του στον Όμιλο. Επίσης στην ίδια σελίδα μαθαίνουμε ότι ο ποδοσφαιριστής της αντρικής ομάδας Γιάννης Καλαρίτης απέκτησε διάδοχο αλλά και τις δωρεές του κ. Βενέτη Κωνσταντόπουλου και κ. Αιμίλιου Τρακάκη προς τιμήν του αξέχαστου Σπύρου Μακρή. Τέλος υπάρχει και το αθλητικό κουίζ.

Κώστας Ζουρδός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου