Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ρώσικη Αντιπροσωπεία σε επίσημη επίσκεψη στον Πειραιά…18 Οκτωβρίου 1992…





Πολυμελής ρώσικη αντιπροσωπεία υπό τον Πρόεδρο του Ανώτατου Σοβιέτ της Ρώσικης Ομοσπονδίας επισκέφθηκε τον Πειραιά. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Πόλεως, από ελληνικής πλευράς παρέστη, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Τζαννής Τζαννετάκης, οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Αθανάσιος Ξαρχάς και Παναγιώτης Κρητικός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Βιομηχανίας κ. Δημήτριος Δανηλάτος, ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Στέλιος Λογοθέτης, οι Βουλευτές Πειραιά, Νιώτης, Ντεντιδάκης και Διαγαντίδης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημήτριος Καψάλης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κομνηνός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πειραιώς κ. Γιώργος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Κωνσταντίνος Μοσχολιός , ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ιωάννης Πολυχρονόπουλος και πολλοί άλλοι.


 Της πολυμελούς ρώσικης αντιπροσωπείας ηγούντο οι Ρούσλαν Χασμουλάτοφ, Πρόεδρος του Ανώτατου Σοβιέτ της ρωσικής ομοσπονδίας και Αρχηγός της Αποστολής, Ευγένυ Αρμπατσούνωφ, Πρόεδρος της επιτροπής των διεθνών υποθέσεων των εξωτερικών οικονομικών σχέσεων του Ανώτατου Σοβιέτ της ρωσικής ομοσπονδίας και Βιατσεσλάν Πολοσίν, Πρόεδρος της επιτροπής σε θέματα θρησκείας, ανθρωπιστικής βοήθειας του Ανώτατου Σοβιέτ της ρωσικής ομοσπονδίας και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας για την συνεργασία με την Ελλάδα.


 Κατά την προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος τόνισε ότι ανάμεσα στους δύο λαούς ο ισχυρότερος δεσμός είναι η πίστη τους. Μια πίστη που είναι κανόνας ζωής και θεμέλιο ανορθώσεως των κοινωνιών. Η αναφορά αυτή του Σεβασμιωτάτου προκάλεσε ξεχωριστή αίσθηση στους παρισταμένους και χειροκροτήθηκε.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου