Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πορφύρας σπορ…1983



Αυτό είναι το πρώτο τεύχος του 1983. Στην πρώτη σελίδα υπάρχει ο «πρωτοσέλιδος» τίτλος: «Καινούργια Αρχή» και το άρθρο χαρακτηριστικά αναφέρει: « η Διοίκηση πραγματοποίησε μια συγκέντρωση γονέων των μικρών αγοριών και κοριτσιών του μίνι, μαζί με τους προπονητές και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ήταν μια σοβαρή συγκέντρωση που ανοίγει νέους δρόμους στον Όμιλο, αφού σκοπός της ήταν η ενεργός συμμετοχή αυτών που εμπιστεύονται υα παιδιά τους στον σύλλογο για την όσο το δυνατό καλύτερη άθληση τους. Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Πολίτης καλωσόρισε τους γονείς και αφού σύστησε το Διοικητικό Συμβούλιο τον λόγο πήρε ο Γενικός Αρχηγός κ. Καρράς που με λίγα λόγια ανέφερε τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, καλώντας τους γονείς να συμπαρασταθούν…Πολλοί από τους γονείς, στο τέλος της συγκέντρωσης γράφτηκαν μέλη του Ομίλου, δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον τους. Ήταν μια καλή αρχή. Μια αρχή που θα πρέπει να έχει και συνέχεια….Όλοι όσοι περιβάλλου τον σύλλογο μας θα πρέπει να γίνουν σημαιοφόροι ώστε η Μαυροκόκκινη σημαία του ΠΟΡΦΥΡΑ να σταθεί στο ψηλότερο σημείο του Αθλητικού Πειραιά. 



Στην δεύτερη σελίδα του τεύχους έχουμε το καθιερωμένο πορτραίτο της εβδομάδας που φιλοξενεί την αθλήτρια του Μπάσκετ γυναικών την Άννα Βάρναλη. Η Άννα Βάρναλη μοιράζεται μαζί μας: « Παίζω στον Πορφύρα από το 1977. η μεγαλύτερη χαρά μου σαν αθλήτρια ήταν όταν την περίοδο 1979-80 ο Πορφύρας νίκησε την Γλυφάδα σε αγώνα μπαράζ για την δεύτερη θέση και με την νίκη μας αυτή προκριθήκαμε στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Την μεγαλύτερη απογοήτευση ένοιωσα στην περσινή περίοδο όταν χάσαμε από την Γλυφάδα και ταυτόχρονα χάσαμε και το πρωτάθλημα. Είμαι υπάλληλος της Εμπορικής Τράπεζας και τον ελεύθερο χρόνο μου μου αρέσει να παρακολουθώ αθλητικές εκδηλώσεις και να λύνω σταυρόλεξα. Με το Μπάσκετ θα εξακολουθήσω να ασχολούμαι αρκετά χρόνια ακόμα.». στην ίδια σελίδα μαθαίνουμε για την επιτυχημένη συνεστίαση του Ομίλου στο κοσμικό κέντρο «Πειραιεύς 70» με παρουσία αρκετών φίλων του ομίλου, την νίκη της αντρικής ομάδας μπάσκετ του Πορφύρα με σκορ 90-46, απέναντι στο Παλαιό Φάληρο και τέλος υπάρχει ένα άρθρο που εξυμνεί τις προσπάθειες της αντρικής ομάδας μπάσκετ που με πολλά προβλήματα αθλητών να καταφέρνει να πρωταγωνιστεί. 


Στην Τρίτη σελίδα έχουμε τα αποτελέσματα της αντρικής ομάδας ποδοσφαίρου τα οποία είναι: Πορφύρας-Άρης Νικαίας 0-2, Μανδραικός-Πορφύρας 2-1( το γκολ ο Σαρρής), Πορφύρας-Νέοι Δραπετσώνας 0-2. Διαβάζουμε για την νίκη των μικρών κοριτσιών του μπάσκετ όπου σε φιλικό αγώνα κέρδισαν με σκορ38-29 την Αθηναίδα (Καλαιτζίδου 16, Μάθεση 9, Φουστέρη 7, Ζερβουδάκη 4 ) καθώς και τα αποτελέσματα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ που είναι: Σπόρτιγκ-Πορφύρας 64-56 (Ξανθάκη 22, Βάρναλη 15, Κιμίνου 15, Παπαναγιώτου 15), Κεραυνός –Πορφύρας 57-64 (Ξανθάκη 18, Βάρναλη 22, Παπαναγιώτου 5, Κιμίνου 6), Πορφύρας-Α.Ο Ζωγράφου 61-60 (Ξανθάκη 10, Βάρναλη 11, Παπαμιχαήλ 14, Κιμίνου 10, Δημουλέα 14). Πορφύρας- ΖΑΟΝ 77-55 (Ξανθάκη 30, Δημουλέα 15, Βάρναλη 14, Καλαιτζίδου 10,  Παπαμιχαήλ 6). Τέλος στην σελίδα αυτή, υπάρχει μια ανακοίνωση που αφορά τον χορό που διοργανώνει το αντρικό τμήμα μπάσκετ στην ντισκοτέκ «ΝΗΡΙΗΔΕΣ».

Στην τέταρτη και τελευταία σελίδα υπάρχει μια καινούργια στήλη με «Πορφυραϊκο Κουτσομπολιό και την ανακοίνωση για την πρόσληψη νέου προπονητή της αντρικής ομάδας ποδοσφαίρου, μετά την παραίτηση του Αντώνη Τσαβαρή, που είναι ο Λάμπρος Φασίλης ο οποίος εργαζόταν για 15 χρόνια στην Γερμανία.

Κώστας Ζουρδός





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου