Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ "ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ" ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΕΗ


1Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιβολής «κεφαλικού φόρου» για τα μη επεξεργασμένα οικιακά απορρίμματα που μέσω των Δήμων οδηγούνται στους ΧΥΤΑ. Επικαλείται γι’ αυτό κοινοτικές οδηγίες και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το «σατανικό» σχέδιο της από το 2014. Το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2016 υπάρχει τεράστιο κενό χρηματοδότησης μάλλον παίζει ρόλο.
Τα όσα σκέφτονται στην κυβέρνηση για να φέρουν χρήματα στα ταμεία αγγίζουν πλέον τα όρια του παρανοϊκού, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει κι’ όλας. Ενώ από τα στοιχεία καταγράφεται σημαντική μείωση των οικιακών απορριμμάτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ο Έλληνας δεν αγοράζει, δεν καταναλώνει γιατί δεν έχει χρήματα, αυτοί θέλουν να βάλουν και φόρο για τα σκουπίδια.

Πώς θα το κάνουν αυτό; Μέσω των Δήμων που καταρρέουν ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης (αφού τους επέβαλαν ένα σωρό νέες αρμοδιότητες και τους αφήνουν χωρίς προσωπικό με χιλιάδες απολύσεις). Θα ζητήσουν, σε πρώτη φάση το διπλασιασμό των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι πολίτες για την υγειονομική ταφή των μη επεξεργαζόμενων οικιακών απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα κοστολογείται 35 ευρώ ο τόνος των απορριμμάτων και κάθε χρόνο θα επιβάλλεται επιπλέον κόστος 5 ευρώ έως ότου φθάσει τα 60 ευρώ ο τόνος.

Όλη αυτή την επιβάρυνση θα την επωμισθεί ο ελληνικός λαός, ακόμη και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και εν είδει κεφαλικού φόρου. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη εκβιασμό. Ή πληρώνετε αυξημένα δημοτικά τέλη ή σαν κόβουμε το ρεύμα

Η αύξηση των τελών υγειονομικής ταφής μη επεξεργασμένων οικιακών απορριμμάτων, προβλέπεται στον Ν. 4042/12, όπου ορίζεται, ότι από το 2014, οι φορείς πρέπει να καταβάλουν φόρο υγειονομικής ταφής για την διάθεση ανεπεξέργαστων αστικών αποβλήτων, σε ΧΥΤΑ.

Αυτά που πληρώνουμε σήμερα 10-48 ευρώ τον τόνο δεν είναι αρκετά. Η τρόικα θέλει περισσότερα. Αποδεικνύεται λοιπόν πώς το μνημόνιο κρύβει πολλούς φόρους και πολλά μέτρα ακόμη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα εσόδων και χρηματοδοτικό κενό.

Θέλετε να μάθετε και πόσοι είναι οι τόνοι των απορριμμάτων. Αυτή τη στιγμή παράγονται στην Αττική ετησίως 2 εκατομμύρια τόνοι αστικών απορριμμάτων. Από αυτούς γίνεται επεξεργασία σε 400.000 τόνους. Υπάρχει λοιπόν ένα απόθεμα της τάξεως του 1,6 εκατ. τόνων για να επιβληθεί στους Δήμους και να μετακυλισθεί στους πολίτες.

Ξαφνικά, ανακάλυψαν φαίνεται πώς γίναμε Αγγλία, Γερμανία ή Αυστρία και πρέπει να φορολογούμαστε περισσότερο για τα σκουπίδια. Ποιοι; Οι Έλληνες που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε.

Η ουσία είναι πώς κάποιοι «εθνικοί εργολάβοι», σε συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού, θέλουν να κάνουν «μπίζνες» στην Ελλάδα με τα σκουπίδια. Γι’ αυτό ο κ. Σγουρός και πολλοί από την κυβέρνηση προωθούν την κατασκευή εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Γι’ αυτό απαξιώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες ακόμη και οι αναφορές του Γερμανού εντεταλμένου στην Ελλάδα κ. Φούχτελ, που και αυτός κόπτεται για τα απορρίμματα.

Όλα στου κασίδη το κεφάλι για να θησαυρίζουν τα εγχώρια και τα ξένα συμφέροντα. Έτσι εννοεί το success story ο κ. Σαμαράς. Δίδοντας έργα στους επιχειρηματίες για να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου