Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ: "Η ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ"


1Διαβάστε το πύρινο κήρυγμα του παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη σε εκδήλωση τιμής για τους ήρωες της μάχης του Σφακακίου και το κάλεσμα στις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης για ξεσηκωμό ενάντια στα τροικανα κοράκια όπως είπε

Έρχονται νέα Σφακάκια. Αυτό το μήνυμα θέλησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση μέσα από το πύρινο κήρυγμα του ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης προχτες ανήμερα της εκδήλωσης τιμής για τους ήρωες της μάχης του Σφακακίου απευθύνοντας ανήμερα της ιστορικής επετείου κάλεσμα για ... γενικό ξεσηκωμό στις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης.
Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του στην εκκλησία του Άη Γιώργη στ' Ανώγεια, ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην ιστορική μάχη του Σφακακίου αναφέροντας τις ιδιαιτερότητες της και σημειώνοντας με νόημα ότι το Σφακάκι σηματοδοτεί την αιώνια αντίσταση κατά του Φασισμού, που και σήμερα βοηθούμενος από τις συγκυρίες επιχειρεί και πάλι να απλώσει τα πλοκάμια του.

Σύμφωνα με το prismanews, ο ίδιος μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ανέφερε:

"Αλλά είμαι βέβαιος ότι και σήμερα θα βρεθεί ένας Σμαίλομανώλης, ένας Λαμπρινομανωλης, ένας Γιαννιός της χρόναινας, ένας Νταρολευτέρης, ένας Φρυσαλοχαραλάμπης, ένας Νταγιαντομανωλης,ενας Γυπαρης, ενας Θοδωροπετρος, ενας Ξημερογιωργης, ενας Καφατσης, ενας Περβολιος... να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, υψώνοντας το τείχος της αντίστασης και της αξιοπρέπειας απέναντι στους νέους κατακτητές, στους νεοφασίστες, στους νεο μπουραντάδες, στους συνεχιστές και εκφραστές των ιδρυτών ταγμάτων ασφαλείας, των γερμανοτσολιάδων.

Οι αγωνιστές του Σφακακιού κουβαλούσαν μέσα τους την ανδρειοσύνη, την ντομπροσύνη και το αδούλωτο πνεύμα της ανωγειανής ψυχής. Συγκρούστηκαν με τον κατακτητή υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, υπερασπιζόμενοι την ιδέα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, την ιδέα της εθνικής ανεξαρτησίας, την ιδέα της οικογένειας, την ιδέα ότι οι επόμενες γενεές πρέπει να ζήσουν λεύτερες και περήφανες. Το Σφακάκι είναι ο φάρος που φωτίζει τους αγώνες της σημερινής γενιάς που έχει κι αυτή να αντιμετωπίσει εξίσου δύσκολες συνθήκες, με το νέο γερμανικό οικονομικό φασισμό να έχει ισοπεδώσει τα πάντα στην νότια Ευρώπη. Παίρνοντας θάρρος και δύναμη από αυτούς τους λαϊκούς αγωνιστές θα πρέπει και μεις με τη σειρά μας να βγούμε μπροστά και να αποτινάξουμε το νέο γερμανικό ζυγό.

Το δίλημμα αδέλφια είναι ένα και ξεκάθαρο: «Η με τις αλυσίδες ή με τα όπλα», κι όταν λέω όπλα εννοώ ότι το μεγαλύτερο σήμερα όπλο της εργατικής τάξης είναι το δίκιο της και η δύναμη της,αυτή θα πρέπει να αξιοποιήσει.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ με βασικό στόχο την καθοδήγηση των λαϊκών στρωμάτων για να μπορέσουμε οργανωμένα και μονιασμένα να συγκρουστούμε με το Μινώταυρο του μνημονίου που δεν χορταίνει με όσες ανθρωποθυσίες και να γίνουν.Για να συγκρουστούμε με τα υπερατλαντικά και γερμανικά κέντρα αποφάσεων που έχουν ισοπεδώσει τη ζωή μας, που έχουν καταστρέψει την κοινωνία. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι δεν σταματάνε εδώ , ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας θα έχει και άλλες συνέπειες, όπως – και το απεύχομαι- τον ακρωτηριασμό της εθνικής μας οντότητας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.

Το Σφακάκι το λέει καθαρά,«σηκωθείτε από τους καναπέδες και βγείτε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθείτε»,φτάνει πια η μοιρολατρία, φτάνουν πια οι κλάψες ήρθε η ώρα η αληθινή ώρα για αληθινούς αγώνες, η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει.
Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για το μεγάλο ξεσηκωμό, είναι έτοιμος να στείλει από κει που ήρθαν όλα αυτά τα τροϊκανά κοράκια που μας πίνουν καθημερινά το αίμα. Τι άλλο περιμένετε να γίνει; Κόσμος αυτοκτονεί καθημερινά, τους μισθούς τους πετσόκοψαν, τις συντάξεις ο ίδιο, το ασφαλιστικό είναι ανύπαρκτο, οι εργασιακές σχέσεις διαλύθηκαν, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, τώρα αρχίζουν και βάζει χέρι και στην ιδιωτική περιουσία, σε λίγο θα μας πάρουν και τα σπίτια.

Οι απολύσεις στο δημόσιο είναι μια πραγματικότητα, στέλνουν κόσμο στην ανεργία για να πάρουμε τη δόση. Δεν θέλουμε από τις δόσεις τους, δεν θέλουμε από τα λεφτά τους, αφού πάλι στους ίδιους γυρνάνε, δεν θέλουμε να μας σώσουν άλλο, αυτό που θέλουμε είναι τη ζωή μας, την αξιοπρέπεια μας, την πατρίδα μας.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κλείσουν και τη δημόσια τηλεόραση για να μην μπορεί ο ελληνικός λαός να έχει σφαιρική ενημέρωση. Αυτό που δεν έκαναν ούτε οι Γερμανοί το 1941, ούτε η χούντα το 1967 το έκανε η χούντα του ΔΝΤ. Το μαύρο στην ΕΡΤ αποδεικνύει το μαύρο που υπάρχει στη ζωή μας, τα μαύρα χρόνια που έχουμε περάσει και τα μαύρα χρόνια που έρχονται αν τους αφήσουμε να αποφασίζουν για μας, χωρίς μας. Από αυτό εδώ το βήμα, εγώ ένας ταπεινός ιερέας ζητάει εδώ και τώρα να ανοίξει η ΕΡΤ για να ακουστεί και πάλι η φωνή της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας στα πέρατα της γης. Εξάλλου η ΕΡΤ δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και σε κανέναν πολιτικό, στον ελληνικό λαό ανήκει γιατί αυτός την πληρώνει.
Από εδώ, από τα Ανώγεια των αγώνων και της αντίστασης, τα Ανώγεια της Δημοκρατίας και της Λευτεριάς στέλνουμε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι έρχονται νέα Σφακάκια, νέοι σκληροί και δυνατοί αγώνες γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί το ξεπούλημα της πατρίδας, η εξαθλίωση του λαού, η αύξηση της φτώχειας, η αύξηση της ανεργίας, ή αύξηση του αριθμού των πολιτών που κοιμούνται στους δρόμους και τις πλατείες. Η ώρα για το μεγάλο ξεσηκωμό πλησιάζει, σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου