Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Φτωχότερη η τέχνη από σήμερα. «Έφυγε» ο Αγιογράφος Γιάννης Καρούσος


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο ζωγράφος - αγιογράφος Γιάννης Καρούσος, ο οποίος με την παρουσία και την δραστηριότητά του, «έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Σύγχρονης Εκκλησιαστικής Τέχνης την οποία υπηρέτησε με σεβασμό και άφησε πίσω του σημαντικό καλλιτεχνικό έργο στην αγιογράφηση ναών», όπως αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα προς τους οικείους του, το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), του οποίου ο εκλιπών, είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος την περίοδο 1998 έως το 2002.

Επίσης, είχε διατελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής των επιστημονικών Συνεδρίων για την Εκκλησιαστική Τέχνη που διοργάνωσε το ΕΕΤΕ, στην Πάτμο, στην Ξάνθη κ.α.

Ο Γιάννης Καρούσος, πέθανε την Κυριακή και η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, με δασκάλους τον Γ. Μόραλη και τον Α. Γεωργιάδη. Το 1956 πήρε υποτροφία του Art Institute of Chicago και τo 1961, υποτροφία της ιταλικής κυβέρνησης. Είχε στο ενεργητικό του σημαντικό αριθμό ατομικών εκθέσεων και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στα έργα του συγκαταλέγονται αγιογραφίες στο ναό Αγίου Παντελεήμονα, οδού Αχαρνών, στον Ι. Ναό Αγίου Ανδρέα, Πάτρα, την Ι. Μονή Πετράκη, στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αλεξάνδρου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Π. Φάληρο, στη Μονή Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου