Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ...

  
15Του Γιώργου Θεοχάρη
80 χιλ οικογένειες σε όλη την Ελλάδα  καθημερινά σιτίζονται από την εκκλησία,10 χιλ από τους δήμους και  3χιλ από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το BriefingNews στους πεινασμένους Έλληνες.

Νεοέλληνες, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι των 400 ευρώ  κάθε μεσημέρι περιμένουν  τη σειρά τους, απλώνουν το χέρι τους  για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό που αδυνατούν να εξασφαλίσουν.

Πριν λίγες εβδομάδες επισκέφθηκα  τα συσσίτια που μοιράζονταν  από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθώς πλέον έχουν σταματήσει να πραγματοποιούνται λόγω διακοπών των εθελοντών.

alt
 
Η κ. Βίκη Καλτσέα, μητέρα δυο παιδιών, πέντε και οκτώ χρονών, με δάκρυα στα μάτια με πλησιάζει και μου ζητά εκλιπαρώντας να μην τη φωτογραφίσω. Μόλις είχα βγάλει τη μηχανή μου από τη τσάντα μου .

‘’Θα σου πω ότι θέλεις αλλά  θέλω να σεβαστείς την  αξιοπρέπεια μου, αυτή δεν την διαπραγματεύομαι’’, μου είπε χαμηλόφωνα κοιτώντας με στα μάτια.

Με συντάραξε.

alt
 
Μία Ελληνίδα μάνα να σου λέει εν ολίγοις ότι ντρέπομαι   εδώ που έφτασα αλλά και εγώ ως άνθρωπος έχω μία τιμή και υπόληψη που αν χάσω κι αυτά, έχασα τα πάντα.

Αναρωτήθηκα μέσα μου. Άραγε μόνο  αυτό έμεινε σήμερα από τον Έλληνα!

Η αξιοπρέπεια …

Πόση άραγε αξιοπρέπεια μπορεί να έχει σήμερα ο άνεργος που ζει το δράμα της καθημερινής επιβίωσης του;

Πόση αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ο  εργαζόμενος των 500 ευρώ που δεν του φτάνουν να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα του μήνα;

alt

Πόση αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ο συνταξιούχος των 350 ευρώ που δεν μπορεί να ζήσει σαν ανθρώπους τα τελευταία χρόνια της ζωής του και καλείται να βοηθάει τα εγγόνια του  που είναι χωρίς δουλειά ή σπουδάζουν σε άλλη πόλη;

Πόση αξιοπρέπεια μπορεί να έχει το κρυφό δράμα του Έλληνα του 2013;

Μόνο η ψυχή του καθενός  το γνωρίζει αυτό.
 
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου