Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το «τρίποντο» του Αρχιεπισκόπου στην φιλανθρωπία



Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας
 
 Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να μην παίζει μπάσκετ, αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να βάλει ένα εντυπωσιακό «τρίποντο».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων dogma.gr, αύριο το πρωί, ο κ. Ιερώνυμος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργο Χαλβατζάκη.
Η συνάντηση αυτή θα είναι το επισφράγισμα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δια του φιλανθρωπικού της Οργανισμού «Αποστολή» και του ΕΣΑΚΕ, (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών) του διοργανωτή δηλαδή του πρωταθλήματος Μπάσκετ στη χώρα μας.
Από την συνεργασία αυτή, η Εκκλησία θα κερδίσει ένα σημαντικό ποσόν για το φιλανθρωπικό της έργο ενώ ταυτόχρονα οι φίλαθλοι θα ενημερώνονται για το κοινωνικό έργο που επιτελείται.
Σύμφωνα μάλιστα με παράγοντες του αθλητισμού, η παρουσία της Εκκλησίας στα γήπεδα, ιδιαίτερα μέσω του φιλανθρωπικού της έργου θα δώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα στη συνεργασία.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας,  η Αρχιεπισκοπή θα εισπράττει ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο το οποίο θα πωλείται για τους αγώνες μπάσκετ σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για εισιτήρια των 14 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας οι οποίες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος αγωνίζονται σε ισάριθμα γήπεδα, σε ολόκληρη τη χώρα.

Ταυτόχρονα σε όλα τα γήπεδα που διαθέτουν γιγαντοοθόνες θα προβάλλονται κοινωνικά μηνύματα της Εκκλησίας.

Παράλληλα γνωστοί καλαθοσφαιριστές θα συμμετέχουν σε δράσεις της Εκκλησίας, σε γεύματα αγάπης και θα προωθούν το φιλανθρωπικό έργο σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι.

Ενδεικτικό του κέρδους που θα έχει η Εκκλησία από αυτήν την συνεργασία είναι το γεγονός πως εφέτος οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν ξεπεράσει τις 170.000, κάτι το οποίο σημαίνει πως από την υπογραφή του συμφώνου και μετά η Εκκλησία θα μπορεί να προσδοκά μια σημαντική ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου