Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

«Η συμμετοχή των νέων στα Κατηχητικά και στις Κατασκηνώσεις της Εκκλησίας»: π. Μιλτιάδης Ζέρβας – Κώστας Ζουρδός – Γεώργιος Καμαριώτης – Χρήστος Καπαγερίδης

 


Στο «Ενοριακό Αρχονταρίκι» του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…» την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τον τίτλο: «Η συμμετοχή των νέων στα Κατηχητικά και στις Κατασκηνώσεις της Εκκλησίας. Στάση ζωής ή συμμετοχή ανάγκης;»

 


Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιλτιάδης Ζέρβας, Θεολόγος, ο κ. Κώστας Ζουρδός, Θεολόγος, ο κ. Γεώργιος Καμαριώτης, Καθηγητής Πληροφορικής και ο κ. Χρήστος Καπαγερίδης, Δάσκαλος.

Και οι τέσσερις συνομιλητές, κατέθεσαν την πολύχρονη εμπειρία τους, από την συμμετοχή τους στα κατηχητικά και τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ως κατηχούμενοι και αργότερα ως στελέχη του νεανικού έργου.

Ο διάλογος, είχε ως στόχο την προσέγγιση των κύριων ζητημάτων που αφορούν το κατηχητικό και την εκκλησιαστική κατασκήνωση. Το πρώτο θέμα της συζήτησης επικεντρώθηκε στο πιο καίριο ερώτημα, τι είναι το κατηχητικό.


Η εμπειρία τους, από τα χρόνια που κι εκείνοι ως παιδιά πέρασαν από τα κατηχητικά, είναι ότι πιο πολύ τους βοήθησαν εκείνα τα χρόνια να καταλάβουν τι είναι κατήχηση, όχι ως ένα θεωρητικό ζητούμενο, αλλά ως κάτι που αφορούσε την ζωή τους.


Παρακολουθήστε την όμορφη αυτή συζήτηση στο παραπάνω βίντεο που έχει πολλά ωφέλημα να προσφέρει.

 

Πηγή: Ενορία εν δράσει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου