Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Ο Mahe, ο σκύλος που μένει πάντα «κολλημένος» με τον μικρό φίλο του…


Του Κώστα Ζουρδού, θεολόγου

Ο μικρός James είναι ένα παιδί εννέα χρονών που έχει διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού με συνέπεια να μην μπορεί να μιλήσει, να μην έχει βλεμματική επαφή με κανένα από τα μέλη της οικογενείας του και να μην δέχεται το άγγιγμα κανενός. Κανενός; Όχι. Ο James επιτρέπει μόνο στον σκύλο του, ένα μαύρο λαμπραντόρ τον Mahe που είναι συνέχεια κολλημένος πάνω του.



Πολλή πρόσφατα ο James έπρεπε να υποβληθεί σε μια μαγνητική τομογραφία για να εντοπίσουν οι γιατροί αν αυτό ήταν δυνατόν τα αίτια της κρίσης του. Μια τέτοια εξέταση όπως ήταν φυσικό δημιούργησε αντίδραση και μεγάλο άγχος στον James. Ο μόνος που μπορούσε να τον ηρεμήσει ήταν ο φύλακας άγγελος του ο Mahe.



Οι ιατροί του νοσοκομείου βλέποντας το δέσιμο του παιδιού με το λαμπραντόρ, επέτρεψαν στο σκυλί να παραμείνει δίπλα του για να είναι ήρεμο. Οι γονείς του παιδιού, όσο διήρκησε η εξέταση δεν ήταν δίπλα του. Στο πλάι του ήταν μόνο ο Mahe, o οποίος κοιτούσε με αγωνία τον James. Ο Mahe για άλλη μια φορά ήταν δίπλα στον φίλο του και κοιμόντουσαν μαζί αγκαλιά κάτι που ηρεμούσε και ανακούφιζε τον πόνο και την αγωνία του James. Στον όμορφο κόσμο του μικρού James μπορεί να μην χωράμε εμείς οι υπόλοιποι οι μεγάλη αλλά χωράει ένα πιστό λαμπραντόρ που του έχει χαρίσει την απλόχερη αγάπη που ίσως να μην μπορούσαμε να του χαρίσουμε όλοι εμείς. Και είναι πάντα δίπλα του και στις πτώσεις του χωρίς να τον κρίνει, να τον μαλώνει, να τον κακίζει, μόνο να τον αγαπάει και να τον αγγίζει. Και είναι ο μόνος που αφήνει…




* Ένα όμορφο κείμενο για το θέμα του James έχει γράψει η κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου στην ιστοσελίδα: www.peoplegreece.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου