Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Mα, ποτάμι;

 
Κάποια στιγμή κοίταξα στα δεξιά και τους είδα με τα κινητά στη λειτουργία της κάμερας. Μπροστά μου ο Θεοδωράκης συνέχιζε να απαντά σε ερωτήσεις. Θα έχει Πασόκους; Πρώην υπουργούς; Και η νεολαία; Πώς θα λέγεται η νεολαία; Ποταμίστας; Το παπάκι πάει στην ποταμιά; Πολλά από τα αστεία που διαβάσατε στα social media ακούστηκαν εκεί για πρώτη φορά. Θα ήταν 16.00 ακριβώς όταν πάνω στο ρολόι πήγε και κάθισε η στιγμή που αρκετοί αποφάσισαν να πάρουν φωτογραφίες ή βίντεο. Όλοι τους μέτοχοι ή συνεργάτες του protagon. Πρέπει να μαζευτήκαμε καμιά πενηνταριά το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία μας. Το mail ήρθε το βράδυ της Τρίτης. «Καλησπέρα, αύριο Τετάρτη 26/2 στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη μετόχων και συνεργατών στα γραφεία μας. Θα υπάρξουν έκτακτες και σημαντικές ανακοινώσεις από τον Σταύρο Θεοδωράκη.»
Όντως, ήταν και έκτακτες και σημαντικές. Με ασπρο ξεχειλωμένο μπλουζάκι. Χωρίς έναν φωτογράφο και μία επαγγελματική κάμερα. Χύμα. Δεν υπάρχει φόντο, με το λογότυπο του κόμματος. Και αν ακουγόταν κάτι πέρα από τον Σταύρο, ήταν τα σποραδικά «ναι ρε μαλάκα, δεν αστειεύομαι, κόμμα που το λένε Ποτάμι» που έφευγαν από στόματα μέσα σε τηλέφωνα. Ο Θεοδωράκης ήταν στο μέσον της αίθουσας, μία περιστρεφόμενη φιγούρα που απαντάει σε ερωτήσεις.

Πότε θα βγεις στην τηλεόραση;
Δεν ξέρω, όχι σύντομα, ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει πολιτική από την τηλεόραση. Εμείς θέλουμε να διαβάσει και λίγο. Άλλωστε οι θέσεις των ανθρώπων είναι και δικές μας.
Ποιοι είστε εσείς;
Θα σου πω την Τρίτη, αλλά το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί ένα μήνα πριν.
Αν δεν έχεις φίρμες θα πας άκλαυτος.
Δεν συμμετέχουν κομματικά στελέχη και πρώην υπουργοί.
Γιατί δεν μπαίνεις στο ψηφοδέλτιο;
Και τι να κάνω ρε φίλε στην Ευρωβουλή; Με τι γλώσσες; Ούτε λέει να βγω -αν βγω- και μετά να παραιτηθώ. Θα είναι το όνομά μου στον τίτλο του ψηφοδελτίου.
Τα υπόλοιπα που είπε τα γράφει και στο κομμάτι του, δείτε τα εκεί. Και το protagon; Εννοείται ότι αναστέλλεται η ιδιότητα του Σταύρου στο site. Πώς θα τον αντιμετωπίσει το protagon; Το μεσημέρι τον αντιμετώπισε με απορία. Αλλά, πιστέψτε με, θα τον χειριστεί όπως όλους τους άλλους. Ίσως και με μια ελαφριά διάθεση για τρολάρισμα -μα, ποτάμι;

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου