Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Αρχίζουν τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς!....


Ξεκινούν για άλλη μια φορά τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργανώνει το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού  Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Μια αξιόλογη προσπάθεια που έχει καταστεί θεσμός, από το 2015, και ξεχωρίζει για την ποιότητα των θεμάτων, των ομιλητών και των παρουσιάσεων και για τον λόγω αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και οι διοργανωτές αλλά και οι ομιλητές για τον ζήλο, την αγάπη και την προσπάθεια τους. Η ενορία θα πραγματοποιήσει μια σειρά 4 σεμιναρίων που θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14 Απριλίου, συμβάλλοντας στην διάδοση της γνώσης και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 


Κάθε Δευτέρα στις 19:30, θα πραγματοποιείται το σεμινάριο με τίτλο: «Ιστορία της Μικράς Ασίας», με την ιστορικό, φιλόλογο και πρώην Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου.


Κάθε Τρίτη στις 19:30, θα πραγματοποιείται το σεμινάριο με τίτλο: « Η λατρεία μας με απλά λόγια», με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου, Θεολόγο και την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ελισσαίου Κυνούση, θεολόγου, Φιλόλογου.


Κάθε Τετάρτη στις 19:30, θα πραγματοποιείται το σεμινάριο Ορθόδοξης Κατήχησης με τίτλο: «Πατερικός Λόγος», με τον Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, Θεολόγο και Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Κάθε Πέμπτη στις 19:30, θα πραγματοποιείται σεμινάριο εκκλησιαστικής αγωγής των παιδιών με τίτλο: «Μεγαλώνοντας έναν άγιο», με τον Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, Θεολόγο, Εκπαιδευτικό, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

Τα σεμινάρια θα μεταδοθούν διαδικτυακά από τον κανάλι του Προγράμματος ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στο YouTube.

Κώστας Ζουρδός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου