Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Προκήρυξη τεσσάρων υποτροφιών σπουδών σε νέους και νέες του Δήμου Πειραιά από τον εκπαιδευτικό όμιλο ΟΜΗΡΟΣ

Από τη Διεύθυνση Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά ανακοινώνεται ότι ο Εκπαιδευτικός  Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ,  προσφέρει τέσσερις υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του εκπαιδευτικού φορέα, ενισχύοντας το δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση, ιδιαιτέρως δε των νέων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.


Οι υποτροφίες, οι οποίες χορηγούνται στον Δήμο Πειραιά με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών της επιλογής των δικαιούχων μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχει ο φορέας, είναι:

  • Τέσσερις υποτροφίες διετούς φοίτησης στο Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΜΗΡΟΣ, σε όποιον από τους Τομείς Σπουδών επιλέξουν οι δικαιούχοι.
Επιπρόσθετα το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ παρέχει έκπτωση 50%, σε όσους ενδιαφερόμενους  δεν επιλεγούν,   εφόσον το επιθυμούν να σπουδάσουν σε ειδικότητα της επιλογής τους.
 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως ένας ακόμα σημαντικός εκπαιδευτικός Όμιλος προσφέρει υποτροφίες σε νέους της πόλης, όπως έχουν κάνει και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Ο κ. Μώραλης σημείωσε επιπλέον πως επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές της δράσεις, λέγοντας ταυτόχρονα πως τέτοιου είδους ενέργειες αναδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να υλοποιούνται συνέργειες μεταξύ ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων και Δήμου Πειραιά. Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τον εκπαιδευτικό Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ για την προσφορά των τεσσάρων υποτροφιών και ευχήθηκε να υπάρξουν  και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, καθώς όπως ανέφερε οι νέοι άνθρωποι αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη σε δήλωσή της, τόνισε: 
«Ο Δήμος Πειραιά και η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά ανταποκρινόμενοι στην προσφορά ακόμη ενός εκπαιδευτικού οργανισμού για τη χορήγηση υποτροφιών και πιο συγκεκριμένα των ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, επιχειρούμε να συμβάλουμε  στην εξασφάλιση του δικαιώματος όσο το δυνατόν περισσότερων νέων στην εκπαίδευση. Είμαστε πάντα δίπλα τους, ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα επαγγελματικά όνειρα τους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, μια περίοδο που δυστυχώς τα υπονομεύει. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και σε οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία θα συμβάλει στην καλύτερη εκπαίδευση των πολιτών του Δήμου Πειραιά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα  για τις χορηγίες, δωρεές ή υποτροφίες των εκπαιδευτικών οργανισμών, όπως οι υποτροφίες των ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, που φανερώνουν μεγάλο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης».
Η αίτηση θα υποβάλλεται πρωτότυπη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στη Διεύθυνση Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, Ακτή Ποσειδώνος & Δημοσθένους 2, Πύργος, 2ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας: 2132024715 & 705)   μαζί με τα ακόλουθα  δ ι κ α ι ο λ ο γ η τ ι κ ά:
  • Αίτηση με πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου (ονοματεπώνυμο, Δ/νση Κατοικίας, Τηλέφωνα: κινητό σταθερό κλπ και υποτροφία ή υποτροφίες που επιθυμούν να λάβουν ).
  • Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών (Απολυτηρίου Λυκείου)
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Αποδεικτικό μονίμου κατοικίας
  • Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2019, καθώς και αντίγραφο του τελευταίου Ε9 (κηδεμόνων).
  • Αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τυχόν ανεργία των ίδιων ή των οικογενειών τους ως εξαρτώμενα μέλη
  • Για Α.Μ.Ε.Α. αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το ποσοστό αναπηρίας.
  • Οτιδήποτε άλλο στοιχείο επιθυμεί να καταθέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος σχετικά με την απόδειξη της οικονομικής και κοινωνικής του κατάστασης και κρίνει ότι θα θεωρηθεί χρήσιμο κατά την επιλογή του από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.
Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων: 2 /10 /2019
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν 7 Οκτωβρίου 2019 στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά. Όλη η προκήρυξη, οι σχετικές πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά https://piraeus.gov.gr  (Αρχική σελίδα/  Πληροφορίες/Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου