Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

«Το Ένα και Μοναδικό Πρόσωπο…»



Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου

«…Το ένα και μοναδικό πρόσωπο που χώρισε την διαδρομή της ανθρωπότητας σε δύο μεγάλα τμήματα και αποτελεί την ανεπανάληπτη προσωπικότητα της παγκόσμιας ιστορίας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Το μήνυμα Του είναι και παραμένει διαχρονικό και αναλλοίωτο. Η σημερινή ανθρωπότητα φαίνεται να έχει λησμονήσει δυστυχώς το βαθύτατο νόημα που εμπερικλείει το μέγα γεγονός του ερχομού του Χριστού στον κόσμο και τον χωρισμό της Ιστορίας στα δύο. Πολλοί συνάνθρωποι μας αρνούνται πεισματικά να διαιρέσουν και την προσωπική τους ζωή στα χρόνια πριν Τον γνωρίσουν και σε εκείνα που μπορούν να ακολουθήσουν μετά την καθοριστική συνάντηση μαζί Του.



Ισχυρίζονται ότι στη  «νέα εποχή», ο Χριστός δεν είναι απαραίτητος. Αρκεί που η τεχνολογία, η ανάπτυξη των επιστημών, η οικονομική ευρωστία, η «νέα τάξη πραγμάτων» και τα διαρκώς εναλλασσόμενα πολιτικά μοντέλα θα μπορέσουν κάποτε να εξασφαλίσουν στον άνθρωπο την περιζήτητη ευτυχία. Είκοσι αιώνες τώρα και μερικοί δεν μπορούν ακόμα να κατανοήσουν τα μηνύματα της ιστορίας, της παλαιότερης μα και της σύγχρονης, πως δηλαδή χωρίς Χριστό οικοδομείται μια κτηνώδης κοινωνία, χωρίς ανθρωπιά, χωρίς φώς, χωρίς ελπίδα, χωρίς σωτηρία…»


Απόσπασμα από κείμενο του Σεβασμιωτάτου που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία στο τεύχος Ιανουαρίου του 2000.

Επιμέλεια: Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου