Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Παραιτήθηκε ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Βαρλαάμ Μετεώρων Γέρων Ισίδωρος


Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Γέρων Ισίδωρος, παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του Ηγουμένου της Μονής λόγω γήρατος. Την παραίτηση έκανε δεκτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος με αισθήματα σεβασμού, αγάπης και ευγνωμοσύνης. Ο σεβαστός Γέροντας στην επιστολή της παραιτήσεως του ευχαριστεί τον Μητροπολίτη, τους Κληρικούς και Μοναχούς και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές και χριστιανούς για την αγάπη που έδειξαν στη Μονή και ζητάει συγνώμη σε όσους πίκρανε και σε όλους δίνει την ευχή του. Και βεβαιώνει όλους πως θα βρίσκεται πνευματικά στο πλευρό τους με την προσευχή του και την αγάπη του.

 

Για την ιστορία ο Γέροντας Ισίδωρος, ήταν στην αρχική συνοδεία του Μακαριστού Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου που ως Αρχιμανδρίτης ανέλαβε την ηγουμενία της Ι. Μ. Βαρλαάμ και έκειρε τον λαϊκό τότε Γιάννη Τσιάτα σε Ισίδωρο Μοναχό. Από τις διηγήσεις του Μακαριστού Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου που έγιναν γνωστές μέσα από το βιβλίο του «Η Διακονία μου στα Μετέωρα» μαθαίνουμε τους αγώνες της συνοδείας για την αναστήλωση της μονής και χαρακτηριστικά: «Οι αδελφοί της Μονής Χριστόδουλος, Αμβρόσιος και Ισίδωρος διανυκτέρευαν πολλές φορές την εβδομάδα για να ανεβάζουν με το βαρούλκο υλικά έτσι ώστε το πρωί να μπορούν να δουλέψουν οι 40 εργάτες του Μοναστηριού»!

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Γέρων Ισίδωρος είναι μια σπουδαία ασκητική μορφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και την  κόσμησε με τους Μοναχικούς του αγώνες!

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου