Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Επικοινωνία του "Παππουλάκου" της Αφρικής με τον Μητροπολίτη Κιλκισίου Απόστολο!


  Αφιέρωμα στον αλησμόνητο Ιεράρχη Μητροπολίτου Κιλκισίου Απόστολου Παπακωνσταντίνου

 

Ο Μακαριστός άγιος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος ήταν ο αναμορφωτής της Εκκλησίας της Αφρικής, ένας μεγάλος Ιεραπόστολος, ένας "Παππουλάκος" της Αφρικής που δίδαξε την Ορθοδοξία στην Αφρικανική Ήπειρο και άφησε το σώμα του στην μαρτυρική της γη. Σε μεγάλη ηλικία αψηφώντας τους σωματικούς κινδύνους και κόπους για την σωτηρία των αδελφών του ξεκίνησε να τους διδάξει και να τους μεταδώσει την πίστη στον Χριστό.

 


Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος είχε πνευματική επικοινωνία με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κιλκισίου Απόστολο ο οποίος και τον βοηθούσε υλικά και πνευματικά στην προσπάθεια του στην Αφρικανική Ήπειρο. Σήμερα σας παρουσιάζουμε την επικοινωνία που είχαν, τις ευχές του π. Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλο προς τον Μητροπολίτη Ζακύνθου τότε Απόστολο για την εκλογή του στην Μητρόπολη Ζακύνθου.


Το αφιέρωμα συνεχίζεται!....

Κώστας Ζουρδός

 

* 'Έχω την ευλογία αλλά και την τιμή να έχω πρόσβαση στο αρχείο του Μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Απόστολου το οποίο διατηρεί με ευλάβεια ο αδελφικός μου συνοδοιπόρος θεολόγος Γιάννης Γκόλτσης, πνευματικός γιος του Μακαριστού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου