Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Χρήστος Γιανναράς στο Φιλοσοφικό Καφενείο στην Πρέβεζα, 11 Μάϊου 2016!....



  Αφιέρωμα στον αείμνηστο Καθηγητή κ. Χρήστο Γιανναρά!....

Ο Χρήστος Γιανναράς επισκέφθηκε το Φιλοσοφικό Καφενείο στην Πρέβεζα στις 11 Μάϊου 2016 και μίλησε με θέμα: "Αχρηστεύει η επιστήμη την φιλοσοφία σήμερα;". Την εκδήλωση συντόνιζαν οι: Κωνσταντίνος Ακριβός, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Ελευθερία Αγγελή, Αντιδήμαρχος και Κοσμάς Κορωναίος Αντιδήμαρχος.


Πανύγηρις Ι. Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής!....



Στον εορτασμό του Γενέσιου της Θεοτόκου πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Γέροντας Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. Κατά την διάρκεια των λατρευτικών συνάξεων θα τίθεται σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι:

Με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Χίο!...

 


Με τιμές Αρχηγού Κράτους, έφτασε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου του 2024, ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Χίο για να συμμετάσχει στην έναρξη λειτουργίας της πρώτης Ιδιωτικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού του κ. Τσάκου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του έφτασε στο ηρωικό νησί της Χίου με το σκάφος ΜΑΝΙΑ από τον Τσεσμέ και το άγημα του στρατού που ήταν παρατεταγμένο στην προκυμαία ανάκρουσε τον Εθνικό Ύμνο προς τιμή του Πατριάρχη που ευλαβικά έσκυψε το κεφάλι στην ελληνική σημαία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο αλλά και τις πολιτικές αρχές για την υποδοχή και την φιλοξενία. Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Χίο είναι πλούσιο σε δραστηριότητες και συμβολικές επισκέψεις!

Κώστας Ζουρδός

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Συζητώντας με τον κ. Παύλο Γερουλάνο!...

 


Ο Παύλος Γερουλάνος είναι ένας πολιτικός με τον οποίο μπορείς να συζητήσεις θέματα για τα οποία δεν θα περίμενες την ανταπόκριση του. Απλός, ευγενής και αληθινός, έτοιμος για ανοικτές συζητήσεις με μεταφυσικές και κοινωνικές αγωνίες. Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός που δεν σχετίζεται με την πολιτική αλλά με την γνώση, την κοινωνική ανησυχία, την ιστορία και το ήθος. Ο Παύλος Γερουλάνος έχει αποφασίσει να ανοίξει έναν καλύτερο δρόμο για όλους εμάς! Του το ευχόμαστε!

Κώστας Ζουρδος