Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Εκλογή δύο νέων Μητροπολιτών στην Εκκλησία της Ελλάδος

 

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, στην Τρίτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε δύο νέους Μητροπολίτες για την Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως και για την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως ανεδείχθη Μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου με 66 ψήφους επί σύνολο 77 ψηφισάντων στην δεύτερη ψηφοφορία ( 9 ψήφους έλαβε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης ενώ υπήρξαν και 5 λευκές ψήφοι). Κατά την διαδικασία του τριπροσώπου έλαβαν:

1.      Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου, 66 ψήφους

2.      Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, 39 ψήφους

3.      Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Στάθης 7 ψήφους

Η χειροτονία του νέου Εψηφισμένου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως θα τελεστεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

 

Στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανεδείχθη Μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης με 60 ψήφους επί σύνολο 77 ψηφισάντων στην δεύτερη ψηφοφορία ( 12 ψήφους έλαβε ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος ενώ υπήρξαν και 5 λευκές ψήφοι). Κατά την διαδικασία του τριπροσώπου έλαβαν:

1.      Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, 65 ψήφους

2.      Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος 32 ψήφου;

3.      Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος 4 ψήφους

 

Η χειροτονία του νέου Εψηφισμένου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα τελεστεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Ο νέο; Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχει ανδρωθεί πνευματικά στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και εισήχθη στον Ιερό Κλήρο από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο. Ευχόμαστε και στους δύο νέους Μητροπολίτες να γίνουν αληθινοί πατέρες του πληρώματος της εκκλησίας που ο Θεός τους εμπιστεύθηκε.

 

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου