Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

«Ο Σταθμός να παραμείνει ένας άμβωνας που θα μεταδίδει το μήνυμα της σωτηρίας»....

                      Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου

                               6 χρόνια Ραδιοφωνικός Σταθμός Πειραϊκή Εκκλησία

Αγαπητά μου παιδιά, Με την αρχή αυτού του μήνα εισερχόμεθα, με την βοήθεια του Θεού, στον έβδομο χρόνο λειτουργίας του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού. Έξι χρόνια πέρασαν προσφοράς και λειτουργίας του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού. Επί έξι χρόνια τα μηνύματα του, μηνύματα ορθοδόξου χριστιανικής πίστεως και ορθοδόξου αληθείας, ήχησαν σε πολλά ανθρώπινα αυτιά και εισήλθαν σε πολλές ανθρώπινες καρδιές. Αφύπνισαν συνειδήσεις. Εκάλεσαν σε μετάνοια. Εγνώρισαν τον Χριστό. Γαλήνεψαν ψυχές. Μόνοιασαν ανδρόγυνα. Χειραγώγησαν νέους. Σωφρόνησαν πολλούς. Έδειξαν το δρόμο της λυτρώσεως, οικοδόμησαν, στήριξαν, παρηγόρησαν, διεφώτισαν, συντρόφευσαν σε ώρες μοναξιάς τις χιλιάδες των ακροατών. Η φωνή του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού όλα αυτά τα έξι χρόνια που πέρασαν υπήρξε, με την χάρη του Θεού μια αύρα λεπτή, που εθώπευσε πολλές ανθρώπινες καρδιές.

Μπορεί να έγιναν και λάθη, και ασφαλώς έγιναν, μα δεν ήταν ποτέ ηθελημένα. Πρόθεση μας πάντα ήταν, και είναι, η μετάδοση της φωνής του ευαγγελίου, η σωστή διαφώτιση των ακροατών του πάνω σε ζητήματα πίστεως και οικοδομής, η έμπνευση γνήσιου ορθοδόξου φρονήματος και η βοήθεια στον σωστό πνευματικό καταρτισμό των ακροατών. Φόρος τιμής ανήκει στους πολλαπλούς ανιδιοτελείς συνεργάτες του Σταθμού μας. Επιστήμονες όλων των βαθμίδων, κληρικοί όλων των τάξεων, φοιτητές όλων των σχολών, με έμπνευση και ζήλο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την λειτουργία του Σταθμού μας. Θεολόγοι, Ιατροί, Κοινωνιολόγοι, Φιλόλογοι, Δικηγόροι, Φυσικοί, Συγγραφείς, Γεωπόνοι, Λαογράφοι, Καθηγητές Πανεπιστημίου και απλοί ποικίλοι επιστήμονες, λαϊκοί και κληρικοί, δούλεψαν με ζήλο και ενθουσιασμό και προσέφεραν τις γνώσεις τους και την πείρα τους και ένωσαν όλοι μαζί τις φωνές τους. Τις έκαναν φωνή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας, φωνή οικοδομής, παρηγοριάς και ελπίδος στις χιλιάδες των ακροατών του Σταθμού μας. Όλους αυτούς τους εμπνευσμένους ανιδιοτελείς συνεργάτες μας, τους ευγνωμονώ εκ βάθους καρδίας και τους ευλογώ από τα βάθη της ψυχής μου. Όπως επίσης ευγνωμονώ  και ευλογώ με όλη μου την καρδιά όλους όσοι προσφέρουν την προσωπική τους εργασία, τους τεχνικούς, τους ηχολήπτες, τις τηλεφωνήτριες, τους υπεύθυνους προγράμματος, τους παραγωγούς, τους μουσικούς, όλους ανεξαιρέτως, άνδρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους, που εβοήθησαν για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού.

Ήδη , ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός εισέρχεται στο έβδομο έτος της λειτουργίας του. Πρόθεση και επιθυμία μας είναι η ίδια πάντοτε: δια του Σταθμού μας να οδηγούμε τους ανθρώπους εις τον Χριστό και την Εκκλησία. Θέλουμε ο Σταθμός να παραμείνει ένας άμβωνας που θα μεταδίδει το μήνυμα της σωτηρίας. Μήνυμα ορθόδοξο, ακαινοτόμητο, καθαρό, απηλλαγμένο εκκοσμικεύσεων και φανατικών τάσεων. Μήνυμα πατερικό, μήνυμα του Χριστού, όπως ερμηνεύει η Ορθόδοξος Εκκλησία μας. Ζητώ τις προσευχές όλων όσοι έχουν εκτιμήσει την προσφορά και αξία του Ραδιοφωνικού Σταθμού, αλλά και την βοήθεια των δυνάμεων, για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού μας. Είθε ο Δομήτωρ της Εκκλησίας μας, ο Ενανθρωπήσας Κύριος μας, να ευλογεί πάντοτε τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό. Να τον αξιώνει πάρα πολλά έτη να συνεχίσει την πνευματική προσφορά του προς το ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας και να τον καθιστά πάντοτε φάρο τηλαυγή ορθόδοξο προς διαφώτιση του λαού Του και δόξαν παναγίου ονόματος Του.

Και πάλιν ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας όλους όσοι, πνευματικά και υλικά, βοήθησαν στην λειτουργία του Σταθμού μας, όπως και τις χιλιάδες των πιστών ακροατών του, επικαλούμενος σε όλους την Χάριν και το Έλεος του Κυρίου

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία τον Οκτώβριο του 1998

Επιμέλεια: Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου