Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

"ΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΚΥΜΑΤΑ...."


                            Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου

                                 5 χρόνια Ραδιοφωνικός Σταθμός Πειραϊκή Εκκλησία

Θα ήθελα να γίνουμε όλοι σήμερα κοινωνοί μιας μεγάλης χαράς που μας έχει χαρίσει το έλεος του Θεού. Συμπληρώνουμε ήδη σήμερα, με την χάρη του Θεού, 5 χρόνια λειτουργίας του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, του γνωστού στο ευρύτερο κοινό ως «Ράδιο Πειραϊκή Εκκλησία». Έκλεισαν ήδη 5 χρόνια δημιουργικής Ορθόδοξης παρουσίας του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού. Θυμάμαι πως δειλά – δειλά προ 5ετίας ξεκινήσαμε, και την ευλογία που ο Θεός στα 5 αυτά χρόνια μας εχάρισε. Αυτή η 5χρονη όντως «Θεία παρεμβολή» στα ερτζιανά κύματα έφερε τον Χριστό διακριτικά επισκέπτη σε μυριάδες σπιτικά κι άλλους χώρους, στη μισή σχεδόν Ελλάδα και σε 24ωρη βάση. «Ο περιπατών επί πτερύγων ανέμων», τώρα κι απ’ τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, «έκρουσε θύρες» ψυχών και είδε να Του ανοίγουν «σεβόμενοι τον Θεόν και παρατυγχάνοντες», άνθρωποι που ανιχνεύοντας στους 91,2 μεγακύκλους των FM «ήκουσαν της φωνής Του».

Στα πέντε αυτά χρόνια ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός ακούσθηκε, ακούσθηκε πολύ, οι μετρήσεις ακροαματικότητας που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τοποθέτησαν στους δέκα πρώτους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, υπολογίζεται ότι κοντά 30.000 ραδιόφωνα την ώρα είναι συντονισμένα στη συχνότητα του σταθμού μας. Χιλιάδες πολλές οι ακροατές του, άνθρωποι απλοϊκοί αλλά και πολύ μορφωμένοι, με δίψα ψυχής ποτίζονται από το «ύδωρ το ζων» δια μέσου του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού. Βρίσκουν στους 91,2 μεγακύκλους των FM λόγο αληθείας και ελπίδος, γεύσεις Ορθοδοξίας δυνατές, ατμόσφαιρα λατρευτική, αναστροφή με άγιες της Εκκλησίας μας μορφές αλλά και υπέροχες προσωπικότητες του Γένους, βρίσκουν ευωχία πολιτιστική, επιστημονικές γνώσεις και γνώσεις ζωής, οικογενειακή καθοδήγηση και παιδαγωγική, ψυχική ανάταση και μουσική που ξεκουράζει, γαληνεύει.

 

Και όλα «πνοές Θεού», κίνητρα για ωφέλεια πνευματική, ενδεχόμενα μετανοίας και επιστροφής, ειρήνης στην οικογένεια και αγάπης, σχέσεις αδελφικές με τους άλλους. Και το αξιοθαύμαστο είναι ότι ο ραδιοφωνικός Σταθμός μας λειτούργησε τα πέντε χρόνια χωρίς πόρους οικονομικούς, χάρις στην αφιλοκερδή αυτοπροσφορά 200 περίπου πνευματικών ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εκκλησίας. Και διακονούν ταπεινά από τα τηλέφωνα και τις ηχογραφήσεις, την οργάνωση του προγράμματος και την ροή του, μέχρι τη σύνταξη των εκπομπών και τη μετάδοση τους. Και αυτή η προσφορά έχει ιδιαίτερο νόημα στην εποχή μας που τα πάντα ανταλλάσει με το χρήμα. Οι υλικοτεχνικές ανάγκες του πως καλύφθηκαν τα πέντε χρόνια είναι θαύμα. Χρειάσθηκαν πολλά χρήματα, τα οποία εξευρέθησαν με πολλές θυσίες και κόπους, γιατί πρέπει να γνωρίζεται ότι παρ’ όλη την ανιδιοτελή προσφορά, εντελώς αφιλοκερδή υπέρ 200 προσώπων, για τη λειτουργία του ο Σταθμός έχει ανάγκη πολλών χρημάτων. Γι’ αυτό και κάνω έκκληση σε όσους αγαπούν τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό και θέλουν την συνέχιση της λειτουργίας του, να βοηθήσουν οικονομικώς για την κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών του.

Ευλογητός, λοιπόν, ο Θεός δια το έλεος και την αγάπη Του, στα πέντε αυτά χρόνια, προς τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό. Αλλά και ικεσία και προσευχή όλων μας να συνεχίσει ο Κύριος το έλεος Του και τη βοήθεια Του. Να ευλογήσει τη συνέχεια της λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού, να συνεχίσει να στέλνει εργάτες που θα εργάζονται αφιλοκερδώς στον Σταθμό μας και να φωτίσει ο Θεός του δυνάμενους να βοηθήσουν οικονομικώς, ώστε ο Σταθμός μας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Τα χρόνια είναι κρίσιμα. Η παρουσία του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού είναι μια σημαντική προσφορά προς την Ελλαδική κοινωνία. Ζητώ τις προσευχές όλων αλλά και τη βοήθεια όλων για τη συνέχεια της λειτουργίας του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.

 

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία τον Νοέμβριο του 1993

 

Επιμέλεια: Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου