Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

1Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα για την υπόθεση των Μητροπολιτών στην Συρία, προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα και ενέργειες της ελληνικής πλευράς.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου: «Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ομολόγους του, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά και των χωρών της περιοχής.

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει επίσης τακτική επαφή με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς και με τον ηγέτη της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra και με παράγοντες στην περιοχή, προκειμένου να ενταθούν και συντονισθούν οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Ο Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, το δίκτυο του οποίου ενεργοποιήθηκε άμεσα, συλλέγει κάθε διαθέσιμη πληροφορία, η οποία μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό των απαχθέντων ενώ οι Πρεσβείες της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε επαφή με τις Κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Κατά συνέπεια, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την αξιολόγηση και διαχείρισή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου