Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η Αίγινα του Φιλίπ Πολί



Ο επιχειρηματίας κ. Φιλίπ Πολί γεννημένος στη Λωζάνη της Ελβετίας μετά από μια 20ετία στην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος επέλεξε το νησί του Αργοσαρωνικού για να «στήσει» την βάση της παραγωγικής δραστηριότητας του γύρω από το ελαιόλαδο
Η Αίγινα δεν είναι η πατρίδα του κ. Φιλίπ Πολί – έγινε όμως η πατρίδα του από επιλογή. Εκείνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λωζάνη της Ελβετίας. Ήρθε στην Ελλάδα – την πατρίδα της μητέρας του- όταν ήταν 20αρης. Μάλιστα, δούλεψε στη βιομηχανία της οικογένειας της μητέρας του. Την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος. Σε αυτήν – από διάφορες θέσεις- πέρασε μια 20ετία. Η παρέλευση της σήμαινε και την ολοκλήρωση ενός κεφαλαίου της ζωής του. Το επόμενο κεφάλαιο άνοιξε στο νησί της Αίγινας, πολύ κοντά στον Πειραιά. Στον τελευταίο έμαθε από πρώτο χέρι την ελληνική αγορά με τα καλά και τα κακά της , στην Αίγινα γνώρισε από πρώτο χέρι τα αγαθά της ελληνικής γης. 

philippos-1


Ο ίδιος – ακολουθώντας τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη στο βιβλίο του «Μικρός Ναυτίλος»: “Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις”- προτίμησε να βουτήξει στα βαθειά.

Γιατί για βουτιά στα βαθειά πρόκειται όταν ανασύρεις από την βαριά ανωνυμία το ελληνικό λάδι… Ο κ.Πολί μαζί με τους συνεργάτες του εκείνο που κάνουν με μεγάλη επιτυχία είναι να δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο ελαιόλαδο μέσα από τα δικά τους προϊόντα. Ο ίδιος και η ομάδα των συνεργατών του τριγυρνούν τους ελαιώνες – τα λάδια τους προέρχονται από την Πελοπόννησο και την Κρήτη- και στη παραγωγική μονάδα της Αίγινας η «μεταμόρφωση» ανεβάζει με πληθωρικό τρόπο ποιοτικούς πόντους στο προϊόν με το εγγυημένο περιεχόμενο.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Philippos Hellenic Goods (philipposhg.gr/shop) μπορεί να διαπιστώσει το καλό αποτέλεσμα της επίμονης δουλειάς.

Και το επόμενο βήμα; Μπορεί να μην είναι άμεσο και να χρειάζεται χρόνο αλλά αφορά την ίδια την Αίγινα και την αξιοποίηση του ελαιώνα της. 
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου