Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Νεανικές ενοριακές συντροφιές κοριτσιών…




Οι νεανικές ενοριακές συντροφιές κοριτσιών της ενορίας του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς ήταν ένας πολύ σημαντικός πυλώνας του νεανικού έργου που τροφοδοτούσε πολλές από τις δραστηριότητες της ενορίας μέσα από ζωντανές και χαρούμενες συντροφιές. Σε όλες τις κατηχητικές βαθμίδες τα κορίτσια της ενορίας είχαν πολυπληθή και ενεργεί συμμετοχή και στελέχωναν πολλά τμήματα με κυριότερα, την νεανική χορωδία, το χορευτικό τμήμα και την θεατρική ομάδα. 




Τα Σαββατοκύριακα ο Ιερός  Ναός και το πνευματικό μας κέντρο γέμιζαν με τις χαρούμενες κοριτσίστικές φωνές, και η πλατεία αντηχούσε με το μελωδικό τραγούδι τους που μιλούσε στην καρδία για την αγάπη, την συντροφικότητα, την θυσία και την ελπίδα. Σε όλα τα μέρη του Ιερού Ναού οι νεανικές συντροφιές των κοριτσιών όλων των κατηχητικών βαθμίδων κατέκλυζαν με την ζωντάνια τους το χώρο και σκορπούσαν το χαρούμενο μήνυμα για έναν κόσμο που μπορεί να αλλάξει.Και ξεκινούσαν οι ιστορίες, οι συζητήσεις , οι αναζητήσεις, τα τραγούδια και το παιχνίδι.  Η  πλατεία του Αγίου Βασιλείου μετά το τέλος των κατηχητικών μαθημάτων γέμιζε από τα χαρούμενα κοριτσίστικα παιχνίδια της εποχής που σκορπούσαν την αγάπη στον διερχόμενο διαβάτη και την ελπίδα ότι η καθημερινότητα αντέχετε, αλλάζει.



Οι νεανικές ενοριακές συντροφιές των κοριτσιών είχαν σημαντική και καταλυτική συμμετοχή στην δημιουργία των τμημάτων της νεανικής χορωδίας, του χορευτικού τμήματος και της θεατρικής ομάδας. Με την παρουσία τους ενίσχυσαν πολλούς τομείς των δραστηριοτήτων της ενορίας σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα , σε επετειακές γιορτές στις γιορτές νεολαίας.


Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Πειραιά είχε την ευλογία από το Θεό να έχει ικανότατες κατηχήτριες που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στο σημαντικό πνευματικό έργο που για πολλές δεκαετίες η ενορία προσέφερε. Κατηχήτριες με πολυσύνθετα τάλαντα προικισμένες από το Θεό  με σημαντικό προσόν   την εσωτερική ανάγκη προσφοράς και αγάπης. Για χάρη της ιστορίας αλλά και ως δείγμα ευγνωμοσύνης θα αναφέρουμε τις κατηχήτριες: Μυρσίνη Μούλτου, Καλλιόπη Λούρου, Μαρία Δούρου, Έλλη Λυκούρη, Χρυσούλα Μάλλιαρη, Αγγελική Πατρικίου, Σοφία Παπασπηλιοπούλου, Μαρία Αναγνωστοπούλου, Άννα Νιταράκη, Ελευθερία Καμάτση, Γιασεμή Μιχάλαινα, Βασιλική Παριανού, Βούλα Κανίνια, Αγγελική Κληρικοπούλου, Κωνσταντίνα Τζαναβάρα, Ειρήνη Γεωργοπούλου, Ανδριανή Γραμματικάκη, Χριστίνα Μπουγά, Άνθη Ματθαίου, Πελαγία Στανατιώτη-Κοντού, Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, Κούλα Παπαϊωάννου, Κατερίνα Διανελλάκη, Ελένη Διανελλάκη, Ελένη Στρογγύλη, Ευαγγελία Μουρατίδη, Σοφία Αρμελινιού, Στέλλα Ξυλούρη, Ελευθερία Βενετσιάνου, Έφη Καραβόλου, Τόνια Δανέζη, Παναγιώτα Κοσμά και τόσες άλλες.



Σήμερα από άλλους ρόλους, από άλλες θέσεις και σε άλλα μετερίζια δίνουν την δική τους μαρτυρία αγάπης και δεν ξεχνούν και δεν ξεχνάμε όλες αυτές τις όμορφες συναντήσεις εκεί στα χρόνια της νιότης μας κάτω από την σκέπη του Αγίου Βασιλείου, κάτω από το βλέμμα της αγάπης του…



Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου