Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

80 χρόνια Μάνος Λοΐζος


 

 Νικόλαος Μπάρδης

Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Λοΐζου, πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον αξέχαστο δημιουργό, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Ο Μάνος Λοΐζος ήταν ένας ανήσυχος δημιουργός, γεμάτος έμπνευση. Άνθρωπος μαχητικός, πεισματάρης, ερωτικός, τρυφερός, ευαίσθητος, ονειροπόλος, με την ψυχή του “δεμένη” στο ταξίδι. Ένας συνειδητοποιημένος πολίτης, που με το τραγούδι του και τη ζωή του έπαιρνε θέση στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής του, απέναντι στη δικτατορία, την καταπίεση, την αδικία και τον κοινωνικό ρατσισμό.

Η μοίρα, ακολουθώντας τη δική της λογική, αποφάσισε στην περίπτωσή του να κόψει πολύ νωρίς το νήμα της ζωής και της δημιουργίας του. Μας άφησε όμως, ο Μάνος, κληρονομιά και παρακαταθήκη τα υπέροχα τραγούδια του, που στηρίζουν τα δικά μας όνειρα και τα δικά μας οράματα όλα αυτά τα χρόνια. «Αχ χελιδόνι μου», «Σ’ ακολουθώ», «Έχω έναν καφενέ», «Ο 3ος Παγκόσμιος», «Ο Λιόντας», «Κι αν είμαι Ροκ», «Ήλιε μου σε παρακαλώ».

Οι δύο μεγάλοι ερμηνευτές, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, στενοί φίλοι και συνεργάτες του Μάνου Λοΐζου, θα μας θυμίσουν, σε μια μεγάλη συναυλία για τα 80 χρόνια από τη γέννησή του, με το δικό τους μοναδικό τρόπο μεγάλους σταθμούς της καλλιτεχνικής δημιουργίας του. Στο πλευρό τους θα βρίσκονται ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, που θα ερμηνεύσει τραγούδια από το πλούσιο έργο του Μάνου, και η νέα ξεχωριστή λαϊκή τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού.

Η μοναδική αυτή συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00. Επί σκηνής θα βρίσκονται έντεκα εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί, που θα καταθέσουν την τέχνη τους, αποδίδοντας τα ηχοχρώματα των τραγουδιών του Μάνου με διαφορετικό τρόπο. Την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων έχει αναλάβει ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Τα αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου δεν έπαψαν ποτέ να συγκινούν, να εμπνέουν και να συντροφεύουν την καθημερινότητά μας, τις πιο γλυκές αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές μας. Τριάντα πέντε χρόνια αφότου σίγησε οριστικά το πιάνο του, το πλούσιο έργο του αλλά και το ήθος της χαρισματικής αυτής προσωπικότητας παραμένει ολοζώντανο και δείχνει το δρόμο για ένα «άλλο τραγούδι» που μας αφορά όλους.

Info
Θέατρο Πέτρας. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00.
Σημεία Προπώλησης
Δημαρχείο Πετρούπολης (Κώστα Βάρναλη 74-78, 213 202 4401)
Δημοτικός Κινηματογράφος "CINE Πετρούπολις" (Λεωφ. Πετρουπόλεως 168, 210 501 2391)
Στα κιόσκι του viva.gr στην πλατεία Συντάγματος και στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.
Σε όλα τα καταστήματα Media Markt, seven spots, My market, metro, Ευριπίδης, citizen, RELOAD, SHELL και BP και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr
Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr
Τηλεφωνικά στο 11876

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου