Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

«Δώρισε τα πάντα και τώρα ζει στον δρόμο»

8m7uvr95Του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Τσάκαλου

«Πωλήσατε τά ὑπάρχοντα ὑμῶν καί δότε ἐλεημοσύνην» (Λουκ. 12, 3)
Πολλές φορές ακούγεται το ερώτημα, μπορεί σήμερα στη σύγχρονη εποχή να εφαρμοσθεί ο Ευαγγελικός λόγος και μάλιστα αυτός που καλεί τον άνθρωπο να ξεπεράσει τον εαυτό του και να θυσιάσει τα πάντα χάριν των συνανθρώπων του;
Η απάντηση είναι, Ναι! Διότι το Ευαγγέλιο δεν απευθύνεται σε εποχές και χρόνους, αλλά απευθύνεται στον άνθρωπο κάθε εποχής και κάθε χρονικής στιγμής.
Η διαχρονικότητα του Ευαγγελικού λόγου δεν είναι μια ιστορική λεκτική μαρτυρία, αλλά αλήθεια βιουμένη και επιβεβαιουμένη καθημερινώς στην ζωή των ανθρώπων.
Μια τέτοια μεταξύ άλλων πολλών μαρτυρία, ερχόμαστε δια του παρόντος άρθρου μας να παρουσιάσουμε.
Μέσα σε μια εποχή παγκόσμιας ηθικής και οικονομικής κρίσεως και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία, βιώνουμε το γεγονός της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής ευαισθησίας.
Μέσα σ’ ένα κόσμο άφιλο, πού κυριαρχεί το προσωπικό συμφέρον και ο ατομισμός. Μέσα σε μια κοινωνία που καθημερινά επαληθεύεται η λαϊκή φράση «άρπαξε να φας και κλέψε να ‘χεις», όπου στην πρώτη γραμμή αυτής της συμπεριφοράς βρίσκονται, δυστυχώς, αυτοί που τάχθηκαν να είναι διάκονοι και υπηρέτες των λαών.

Μέσα σε μια άθλια και πολύ αμαρτωλή καθημερινότητα, όπου τα αμαρτήματα της φιλαυτίας, του ατομισμού, της λοβιτούρας, της κλοπής, του ψεύδους, της ρεμούλας έχουν γίνει τρόπος ζωής, έρχεται αυτό το συγκινητικό και συγκλονιστικό περιστατικό να γίνει το ανάχωμα και η έμπρακτη διαμαρτυρία κόντρα στην αφιλία, την αναλγησία, την απανθρωπιά και την στείρα κοινωνικότητα.
Μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα από την ηλεκτρονική σελίδα του Έθνους, www.ethnos.gr με τίτλο «Δώρισε τα πάντα και τώρα ζει στον δρόμο!»
«Δώρισε τα πάντα και τώρα ζει στον δρόμο»
Ένας 85-χρονος άνδρας, από την Ουγγαρία, δώρισε όλη του την περιουσία σε ένα νοσοκομείο παιδιών και τώρα ζει στους δρόμους!
Ο κύριος Joe Csarmaz ζει πλέον σε ένα χαρτόκουτο στην πόλη, αφού πούλησε το σπίτι του και όλα τα υπάρχοντά του για να δωρίσει σε τοπικό νοσοκομείο έναν αξονικό τομογράφο και ένα μηχάνημα ακτινογραφιών.
Ο κύριος Joe Csarmaz πουλώντας όλα τα υπάρχοντα μάζεψε περίπου 125.000 € και τα δώρισε όλα στο Tuzolto Utca Childrens’ Clinic, στην πόλη Budapest, όπου εργαζόταν πριν βγει στην σύνταξη!
«Έχω πολύ δυνατά αισθήματα για αυτά τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια πλήρη ζωή αφού είναι άρρωστα. Εγώ έχω ζήσει 85 χρόνια και τώρα τους δίνω την ευκαιρία να χαρούν και αυτά. Δεν με νοιάζει να ζω στην φτώχεια, αρκεί να ξέρω ότι τους προσέφερα κάτι για μια καλύτερη ζωή», είπε ο 85-χρονος άνδρας». Μιχάλης Μπακ.
Ο φιλόθεος και φιλάνθρωπος ο Joe Csarmaz, μιμήθηκε στην ζωή του τον Κύριό μας, ο οποίος, όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος, «… δι’ ἡμᾶς ἐπτώχευσε πλούσιος ὤν, ἵνα ὑμεῖς τῇ Ἐκείνου πτωχείᾳ πλουτήσητε» (Β΄ Κορ. 8, 9).
Τέτοια περιστατικά συγκινούν, συγκλονίζουν και σημαίνουν συναγερμό, αφυπνίζουν τις υπνότουσες συνειδήσεις μας. Ας θελήσουμε να πάρουμε το μήνυμα.

Πηγή: Ρομφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου