Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πύργος: Η εξήγηση της κλοπής που συγκίνησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [vid]

             Πύργος: Η εξήγηση της κλοπής που συγκίνησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [vid]
Έσπασε η φωνή του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου κατά τη διάρκεια της περιγραφής. Οι διάλογοι που προκάλεσαν τη συγκίνησή του...
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μίλησε για τα περιστατικά ακραίας φτώχειας που καθημερινά καταγράφουν οι φορείς της Εκκλησίας στους χώρους της. «Κάποιοι επικρίνουν πως δεν χρειάζεται η ελεημοσύνη και η φιλανθρωπία γιατί αυτό είναι η κατάπτωσις του ανθρώπου. Και εμείς δεν θα θέλαμε να υπάρχουν, αλλά όσο υπάρχουν πρέπει να θυσιαζόμαστε όταν υπάρξουν άνθρωποι θα τα τελειώσουν και θα είναι όλα ιδανικά». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα των καταστάσεων που καθημερινά αντιμετωπίζει η Εκκλησία της Ελλάδας στη διανομή συσσιτίων. Αναφέρθηκε στο σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου που δυστυχώς λιγοστεύει. «Άνθρωποι νεόπτωχοι έρχονται να πάρουν ένα πιάτο φαγητό και επειδή υπάρχουν τα κανάλια και οι φωτογραφικές μηχανές κρύβουν τα πρόσωπά τους για να πάρουν το πιάτο του φαγητού. Αυτός είναι ο ελάχιστος σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου. Για αυτό η Εκκλησία επινόησε πλέον τα δέματα να πηγαίνουν στα σπίτια» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.


Αναφέρθηκε σε μια μητέρα που εμφανιζόταν στα συσσίτια με μια κατσαρόλα ζητώντας ευγενικά να της βάλουν τέσσερις ή πέντε μερίδες μέσα σε αυτή. Ο Αρχιεπίσκοπος όταν είδε τη γυναίκα αυτή του εξήγησε πως «παίρνω το φαγητό αυτό στην κατσαρόλα και όταν φτάνω σπίτι μου το βάζω πάνω στην κουζίνα να φανεί ότι το μαγειρεύω ώστε τα παιδιά μου που θα έρθουν από το σχολείο να μην ξέρουν και να μην φαντάζονται ότι το φαγητό αυτό το πήρα στα συσσίτια του δρόμου», όπως περιέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος με τρεμάμενη φωνή.
Στο τρίτο παράδειγμά αναφέρθηκε στη διαμαρτυρία του υπευθύνου ενός παρεκκλησίου της Αρχιεπισκοπής για την καθημερινή απώλεια κεριών. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως δύο μικρά παιδιά τα έπαιρναν. «Μου είπε ο υπεύθυνος πως έπιασαν δύο μικρά παιδιά και θα τα πάνε στην Αστυνομία. Ζήτησα να τα δω. Τρεμάμενα, φοβούμενα όπως ήταν τα ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό το πράγμα». «Πάτερ δεν έχουμε φως στο σπίτι και παίρνουμε τα κεριά, τα στρίβουμε για να τα μεγαλώσουμε για να μπορούμε να διαβάσουμε τα βράδια» μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, λέγοντας πως υπάρχουν πολλά άλλα ανάλογα παραδείγματα που σίγουρα στεναχωρούν τους περισσότερους.

 Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου