Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Μυτιλήνη: Σπαραγμός στην κηδεία του παπά Στρατή - Το τελευταίο του μήνυμα στο facebook!


ΦΩΤΟ από lesvosnews.gr
 

Η κηδεία του παπά Στρατή έγινε από το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κεράμι της Καλλονής όπου και υπηρετούσε...
Εκατοντάδες πολίτες αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι τον παπα-Στρατή που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 57 χρονών έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του π. Ευστράτιου Δήμου (όπως ήταν το όνομά του) έγινε  από το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κεράμι της Καλλονής όπου και υπηρετούσε.
Εμβληματική μορφή του κινήματος αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ο παπα-Στρατής ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αγκαλιά» στην περιοχή της Καλλονής στο κέντρο του νησιού. Οργάνωση που επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίθαλψη απόρων στο λεκανοπέδιο της Καλλονής και με πολύ σημαντικό έργο ιδιαίτερα στις μέρες μας σε θέματα μεταναστών και προσφύγων.
Το τελευταίο διάστηκα παρά το ότι μετακινιόταν με δυσκολία και πάντα με μηχάνημα οξυγόνου, ο παπα-Στρατής συνέχιζε να συμμετέχει στην περίθαλψη των φυγάδων που έφταναν με τα πόδια στην Καλλονή προερχόμενοι από την περιοχή της Μήθυμνας όπου είχαν αποβιβασθεί.
Στις 25 Αυγούστου μπήκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και κατέληξε χθες. Προφητικά έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σήμερα φεύγω στο νοσοκομείο για το καινούργιο πρόβλημα καρκίνου που μου βρήκαν. Παρακαλώ πολύ για μια προσευχή και πιστεύω ότι γρήγορα θα γυρίσω δυνατός κοντά σας. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους ενορίτες μου για την αγάπη και την συμπαράσταση που μου δείχνουν.


Επίσης, θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι του κόσμου, οι άνθρωποι του πολέμου, τα παιδιά που αναζητούν την ελπίδα είναι αδέρφια μας και η Αγκαλιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να τους δίνει την ελπίδα για την επόμενη μέρα. Σας προτρέπω να αγωνίζεστε όσο μπορείτε καθημερινά, για την ειρήνη και την αγάπη. Μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι».


ΦΩΤΟ από lesvosnews.gr

"Πριν από δέκα μέρες τον είδα και είχε καταλάβει ότι θα φύγει. Μου είχε πει ότι κουράστηκε", λέει στο Newsit.gr ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από τη "Δράση".
"Πήγαινε διασωληνωμένος στις παραλίες και μάζευε προσφυγοπούλα και μετανάστες", λέει και θυμάται τον Παπα Στρατή να λέει στους ανθρώπους στην "Αγκαλιά", τη ΜΚΟ που βοηθούσε να μη σταματήσουν το έργο του όταν εκείνος φύγει από τη ζωή.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου