Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Συγκλόνισε ο Φερνάντο Σάντος για τους πρόσφυγες

Βίντεο: Συγκλόνισε ο Φερνάντο Σάντος για τους πρόσφυγες
Άνθρωπος με όλα τα γράμματα κεφαλαία… Ο Φερνάντο Σάντος έβαλε τους παίκτες του στην Πορτογαλία να κρατήσουν ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των προσφύγων που πνίγηκαν - Το μήνυμα του Κριστιάνο 
Το απέδειξε όλα τα χρόνια που βρισκόταν στην χώρα μας. Ο Φερνάντο Σάντος δεν είναι απλά σπουδαίος προπονητής, αλλά και μεγάλος άνθρωπος. Όπως όλος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος με τους 12 πρόσφυγες που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν απ' την Μικρά Ασία στην Ευρώπη και να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο για τη ζωή τους, έτσι και ο Πορτογάλος.
Και προχώρησε σε μια κίνηση που το επιβεβαιώνει πέρα για πέρα... Πριν την προπόνηση λοιπόν, ο ομοσπονδιακός κόουτς των Ιβήρων συγκέντρωσε τους παίκτες του στον χώρο του κέντρου και τους έβαλε να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των άτυχων ανθρώπων. Να στείλει το μήνυμα πως στέκεται δίπλα τους, πως δεν γυρνάει την πλάτη του σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα.
«Θέλουμε να δείξουμε πως αυτή η κατάσταση αντανακλά όλο τον κόσμο κι όχι μόνο εμάς. Είναι πολύ άσχημο αυτό που συνέβη και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως δεν αξίζει τον κόπο», είπε ο Σάντος.
Την ίδια ώρα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τοποθετήθηκε για τo θέμα, πάντα στο ίδιο μήκος κύματος. «Κανείς στην εθνική ομάδα δεν είναι αδιάφορος για το πρόβλημα των προσφύγων στην Ευρώπη. Η σκέψη μας είναι μαζί τους…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου