Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: ''Περαστικά σας κύριε Αγιομάχε και Εικονομάχε!''


 kalabriton.filis-1

Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου

Ήλθε στην Αθήνα το τίμιο Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας! Μεγάλο δώρο της ευδοκίας του Θεού σε εμάς τους αμαρτωλούς!
Όλοι, ναί όλοι, μικροί καί μεγάλοι, νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι, γενικώς όλοι, πλήν ενός, δοκιμάσαμε χαρά μεγάλη! Πλήθη πιστών, κυρίως δε πονεμένων ανθρώπων, έσπευσαν να προσκυνήσουν την Μεγαλομάρτυρα Αγία, της Οποίας τη ζωή αφαίρεσε ο ίδιος ο πατέρας Της!
Ξαφνικά ακούσθηκε μια μεμονωμένη φωνή, μια παραφωνία! Η φωνή ενός κοινωνικά επισήμου προσώπου μας μετέφερε ξαφνικά στην εποχή της εικονομαχίας!
Ο μη πιστός χριστιανός και Βουλευτής κ. Νικ. Φίλιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλήθηκε πολύ από την παρουσία των ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας -έτσι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν είναι του Θεού- και αναστάτωσε τον κόσμο! Και τι δεν είπε!
Μέχρι και το ζήτημα χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας έβαλε στο τραπέζι ο ταλαίπωρος! Τον τσαλάκωσαν και κοσμικές ακόμη εφημερίδες!

«...Το μόνο που καταφέρνει με τις δηλώσεις του είναι να εκνευρίζει ακόμη και όσους έχουν πιο χαλαρή θρησκευτική συνείδηση. Αχρείαστες εντάσεις….. Ασχοληθείτε με κάτι σοβαρότερο, σύντροφοι, αφήστε τα μέτωπα, μη ρίχνετε τη χώρα στα βράχια…» (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, 17.05.2015)
Και η ίδια εφημερίδα συμπληρώνει:
«Αν νομίζετε, κ. Φίλη, ότι γίνεται ….. «εμπόριο λειψάνων αγίων» πείτε στον κόσμο που συμμετέχει, ότι δεν θέλετε να σας ψηφίζει» !!!

Έτσι, λοιπόν, εμείς σήμερα στον θεομάχο, αγιομάχο και εικονομάχο Βουλευτή, στον μικρόψυχο αυτό άνθρωπο, τον κ. Νικόλαο Φίλη σήμερα αφιε- ρώνουμε το δεύτερο σημείωμά μας. Θα θέλαμε να του πούμε δυο λόγια:
· Να κοιτάζει τα της πολιτικής και να μη ανακατεύεται στα της Εκκλησίας!
· Να μη φυτρώνει εκεί, που δεν τον σπέρνουν, για να θυμηθούμε την ελληνική παροιμία!
· Να μη προσβάλλει κάποια εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών, τα οποία λατρεύουν τον αληθινό Θεό και το αποδεικνύουν με το να στέκονται επί τρείς και τέσσερες ώρες στην ουρά για να προσκυνήσουν το Άγιο Λείψανο και να πάρουν δύναμη για την καθημερινή τους πορεία.
· Να κάνει κάποια αυτοεξέταση, για να ανακαλύψει την αιτία ένεκα της οποίας οδηγήθηκε στην ασέβεια προς τον Θεό και τους Αγίους! Του θυμίζουμε με αγάπη, ότι η Εκκλησία δέχεται τον ασεβή, όταν προσέρχεται «εν μετανοία»!
· Έπειτα από την διήγηση για τον Άγιο Παύλο εξ Αροανείας του, την οποία αναρτήσαμε προ ημερών (22.05.2015) σαν πρώτο στάδιο της διαμαρτυρίας μας, παραθέτουμε σήμερα δύο ακόμη διηγήσεις-θαύματα του Αγίου Διονυσίου, οι οποίες περιγράφουν την θαυμαστή και έξω από τα όρια της λογικής θαυματουργική επέμβαση των Αγίων στη ζωή μας.
· Έτσι, λοιπόν, απορρίπτοντες τις ασεβείς θεωρίες του θρησκευτικά ακατήχητου και συνεπώς αδιάβαστου Βουλευτή κ. Νικ. Φίλη, παρακαλούμε τους ευσεβείς χριστιανούς να τιμούν, να σέβωνται και να επικαλούνται τη ιαματική Χάρι των Αγίων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι μεσιτεύουν υπέρ ημών προς τον Σωτήρα Χριστό και διά της Χάριτός Του ενεργούν τα θαύματα στη ζωή μας.
Θα τελειώσουμε το σημείωμά μας με ένα καταπληκτικό κείμενο, το οποίο θα δανεισθούμε από μια άλλη ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών.
Ο συντάκτης του σημειώματος με σκληρά λόγια κυριολεκτικά «φτύνει» τον ασεβέστατο κ. Φίλη και τον απορρίπτει στo καλάθι των αχρήτων! Απολαύστε το σχετικό δημοσίευμα:
«Η ουρά για τα λείψανα και η πίστη»
«Λοιπόν, θέλεις δεν θέλεις σε ξαναβάζουν, με όσα ακούς και διαβάζεις, στο «τριπάκι» γύρω από το λείψανο της αγίας Βαρβάρας. Βέβαια, όποιος δεν πέρασε από την «ουρά» για να προσκυνήσει, δεν μπορεί να αντιληφθεί τη δύναμη που έχει το εφτασφράγιστο κουτί.
Κι εκείνο που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η παρουσία μεγάλου αριθμού νέων ανθρώπων, ανδρών κυρίως.
Δεν έβλεπες, όπως συμβαίνει –δυστυχώς- σε πολλές εκκλησιές τα κυριακάτικα πρωινά, σχεδόν μόνο λευκά κεφάλια. Η παρουσία των νέων ήταν έντονη και ενθαρρυντική.
Ίσως αυτό να είδαν οι «αντιφρονούντες» και απαφάσισαν να ξιφουλκήσουν, μιλώντας για «εμπόριο οστών» και άλλες γελοιότητες, αιώρα που τους αιωρούσε!
Ποιος, αλήθεια, και με ποιο δικαίωμα λοιδορεί την πίστη; Ποιος, αλήθεια, και με ποιο ανάστημα αντιτίθεται στο αίσθημα της ελπίδας;
Υπάρχει, άραγε, Έλληνας που να έχει συγγενή ή φίλο σοβαρά άρρωστο και να μην έχει έστω σκεφτεί την προσφυγή στη θεία χάρη και δύναμη;
Στα 17 μου χειρουργήθηκε πρώτη φορά για καρκίνο ο πατέρας μου. Νέος, ροκάς, αμφισβητίας, επαναστάτης, βρέθηκα στο μοναστήρι του ηγουμένου Ακακίου, φίλου του γιατρού, στο Λιόπεσι, για να φέρω στο Τζάνειο την εικόνα της Πλατυτέρας, που ζήτησε επιμόνως η μάνα μου, για να τη βάλει στο προσκεφάλι του άντρα της για λίγη ώρα.
Ομολογώ ότι δεν το έκανα από καρδιάς, αλλά ο πατέρας κέρδισε την μάχη και γύρισε σπίτι όρθιος! Στα 21 μου, φοιτητής πια, ξανάφερα την εικόνα, καθώς ο γιατρός χειρουργήθηκε για δεύτερη φορά.
Όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, αλλά γύρισε πάλι όρθιος και, όταν ανένηψε, πήγε με φίλους στο Άγιον Όρος. Επέστρεψε ήρεμος και έκτοτε δεν βλασφήμησε ούτε μία φορά.
Έζησε ακόμη 18 χρόνια, έχοντας νικήσει την επάρατο. Στο σύγγραμμά του, ο καθηγητής Αυλάμης τον αναφέρει ως παράδειγμα ασθενούς που σημείωσε τέτοια πρόοδο.
Τι να πιστέψω; Ότι ο καθηγητής έσωσε τον πατέρα μου; Ότι η Παναγιά τον έκανε καλά; Να τα πιστέψω και τα δυό; Επέλεξα το τελευταίο.
Ναι, ο γιατρός έκανε τέλεια δουλειά, αλλά η πίστη της μάνας μου που τη μετέδωσε και στον πατέρα έπαιξε και εκείνη σπουδαίο ρόλο.
Γι αυτό και δεν αδικώ εκείνους που επέλεξαν να πάνε το λείψανο στον «Άγιο Σάββα». Όποιος έχει άρρωστο βαριά συγγενή του καταλαβαίνει.
Όποιος έχει ξενυχτήσει στο προσκεφάλι του ανθρώπου του, που τον βλέπει να λιώνει και να του φεύγει μέσα απ’ τα χέρια, θα καταλάβει.
Η πίστη και η ελπίδα, συνδυαζόμενες, βγάζουν πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Γι αυτό και μεγαλώνει η «ουρά» στην αγία Βαρβάρα. Μόνο γι αυτό».
Υπογραφή: Η ΑΚΙΣ
(βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 15.05.2015 σελ. 2)
Τέτοιο άδειασμα, τέτοιο χαστούκι, ή καλύτερα τέτοιο φτύσιμο σπανίως έχει φάει πολιτικό πρόσωπο από δημοσιογραφική πέννα! Περαστικά σας κύριε Θεομάχε!
Περαστικά σας κύριε Αγιομάχε! Περαστικά σας κύριε Εικονομάχε! Περαστικά σας κύριε Φίλη! Σας παρακαλούμε, ασχοληθείτε με τα πολιτικά προβλήματα και αφήστε μας στην ησυχία μας.
Αλλοιώς το μίσος σας κατά της Μητρός Εκκλησίας θα επισύρει επάνω σας την οργή του Θεού! Και τότε αλλοίμονό σας! Σας εύχομαι, λοιπόν, ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!
Και τώρα μια συμβουλή σας δίδω: Να πάτε το συντομώτερο και σεις –μυστικά και αθόρυβα- να προσκυνήσετε την Αγία Βαρβάρα! Της το οφείλετε!

ΠΗΓΗ: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου