Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αργολίδος Νεκτάριος: ''Πονάω για την Κριμαία''

argolidos nektarios 1
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Τον πόνο του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κριμάια, εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.
Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τις εξελίξεις στην χώρα του Αγίου Λουκά, μεταξύ άλλων τόνισε: "Για εμένα είναι ένας μεγάλος πόνος! Την περιοχή αυτή την ξέρω πάρα πολύ καλά, έχω πάει περίπου 100 φορές."
"Δυστυχώς το κλίμα αυτό υπέβοσκε εδώ και πολλά χρόνια μην πω δεκαετίες", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νεκτάριος.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος ανέφερε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο τόσο σύντομα, υπογραμμίζοντας ότι "προσωπικά πίστευα ότι κάποτε κάτι θα γίνει, αλλά δεν περίμενα να γίνει τόσο γρήγορα και τόσο ξαφνικά."
"Ειναι μίσοι αιώνων τα οποία δυστυχώς διασπείρονται ανάμεσα στους λαούς και δεν βλέπουν το συμφέρον τους, με αποτέλεσμα να ξεκινάει αυτό το κακό τώρα και δεν ξέρω που θα καταλήξει", συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
Ο κ. Νεκτάριος σε άλλο σημείο τόνισε: "Παίζονται μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια και οι μεγάλοι δεν αφήνουν εμάς τους μικρούς λαούς να ησυχάσουμε, και δυστυχώς πολύ φοβάμαι θα υποφέρει πολύ ο κόσμος."
"Παρακαλώ και εύχομαι ο Άγιος Λουκάς να βάλει το χέρι του, να σκεπάσει αυτόν τον λαό ο οποίος έχει υποφέρει τα πάνδηνα και στους προηγούμενους πολέμους", ανέφερε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αργολίδος.
 
ΠΗΓΗ: ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου