Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


1Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Βλαδίμηρος Σκουρώφ δέχθηκε χθες στην Πρεσβεία την αντιπροσωπεία ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Προκαθήμενο, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β.

Από την πλευρά του ο κ.Ιερώνυμος κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο έργο της Εκκλησίας προκειμένου να στηρίξει το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες ώρες. 



Στον δικό του χαιρετισμό του ο Πρέσβης Β.Σκουρώφ είπε για τους ιστορικούς δεσμούς που έχουν οι λαοί της Ουκρανίας και Ελλάδας, ανέφερε τις δυνατότητες αναπτύξεως διμερούς συνεργασίας στις σημερινές συνθήκες όπως επίσης μεταβίβασε στους παραβρισκόμενους το χαιρετισμό του Προκαθήμενου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Βλαδίμηρου  επ΄ ευκαιρίας της Μέρας της Ορθοδοξίας .

Κατά τη διάρκεια της επισήμου Δείπνου συζητήθηκαν τα θέματα ευρωπαϊκής προοπτικής της Ουκρανίας, Έλληνο-Ουκρανικής συνεργασίας στον ανθρωπιστικό τομέα, εντατικοποίησης δεσμών μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ουκρανίας και της Ελλάδας όπως και το θέμα κατασκήνωσης παιδιών από την Ουκρανία στην Ελλάδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου