Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Μέρα Θεάτρου»



«Μέρα Θεάτρου» είναι ο τίτλος της «Θεματικής Βραδιάς» που θα μεταδοθεί από την ΕΤ1 την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 21.00, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Χορν.

Η βραδιά ξεκινά με το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δημήτρης Χορν», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής πορείας και της προσωπικότητας του Δημήτρη Χορν, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που τον αγάπησαν και τον έζησαν από κοντά. Ο Δημήτρης Χορν υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου.
Γιος του θεατρικού συγγραφέα Παντελή Χορν, σπούδασε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στη σκηνή το 1940. Το ταλέντο του, η γοητεία του και το σκηνικό του ήθος, εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο μια γενιά καλλιτεχνών που κυριάρχησε στην θεατρική ζωή της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Στην εκπομπή περιλαμβάνονται σπάνια ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, καθώς και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τους σημαντικότερους σταθμούς της θεατρικής διαδρομής του μεγάλου ηθοποιού. Στη συζήτηση, που ακολουθεί στις 21.50, ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης, μιλά με τους ηθοποιούς Μανώλη Μαυροματάκη, Κόρα Καρβούνη και τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Έκτορα Λυγίζο για το θέατρο και τις δυσκολίες που συναντά στη σημερινή συγκυρία, το ρόλο των ηθοποιών, αλλά και τη σχέση τους με την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη διαφήμιση.

Το αφιέρωμα θα κλείσει στις 22.50 με το θεατρικό του Γιώργου Ηλιόπουλου «FOREVER», από τη σειρά «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ», σε σκηνοθεσία Λάγιας Γιούργου, με την ‘Αννα Μάσχα και τον Ιερώνυμο Καλετσάνο.
Υπόθεση του έργου: Η υπόθεση επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι αρχιτεκτόνων, που σχεδιάζει επιτυχημένα οικοδομήματα, μέχρι που αποκαλύπτεται ότι τα θεμέλια της σχέσης τους είναι σαθρά. Ένα Σαββατοκύριακο σε ένα νησί του Αιγαίου, ο ένας αποφασίζει και ο άλλος παλεύει να αποδεχτεί ότι η αγάπη τους τελείωσε.
Το ζευγάρι-πρότυπο ανακαλύπτει τις αδυναμίες που κρύβουν οι ανθρώπινες σχέσεις, τα λάθη του παρελθόντος, όσα έκρυβαν χρόνια στην ψυχή τους και ξεπερνούν τα όρια. Όμως ο πόλεμος μπορεί να καταλήξει σε ειρήνη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου