Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΠΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ: Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ .

1
Με κατάνυξη και συγκίνηση, τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28ης Ιανουαρίου, η ακολουθία του εσπερινού της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Λόγο του πλαισίου της λιτότητας που επιβάλλει η κρισιμότητα των ημερών, η ακολουθία τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Τιμίας Ζώνης, του εκκλησιαστικού Ξενώνος της Άλλης Μεριάς. Της ακολουθίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας κ .Ευσεβίου, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Η εκκλησία μας, έδωσε το προσωνύμιο «Θεοφόρος» στον Άγιο Ιγνάτιο, για να τον τιμήσει για την μεγάλη του αγάπη για τον Χριστό. Ευχόμεθα και ο εορτάζων σήμερα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, να είναι πάντα Θεοφόρος. Να έχει πάντα τον Χριστό στην καρδιά του. Αυτόν να κηρύττει. Αυτόν να δοξάζει και Αυτόν να ζει. Και είθε δια πρεσβειών του Αγίου Ιγνατίου, όλοι μας, να είμαστε Θεοφόροι σε ολόκληρη τη ζωή μας».

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, χαρακτήρισε την διήμερη παρουσία, του Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου, με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, σαν το μεγαλύτερο δώρο του Θεού για τον ίδιο και για την τοπική εκκλησία. Ευχαρίστησε δε για την παρουσία τους, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, καθώς επίσης και τον παρευρισκόμενο ιερό κλήρο και λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου