Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ


 
Mια πολύ συγκινητική ιστορία δίδυμων αδελφών από το Βέλγιο που προτίμησαν να πεθάνουν παρά να σταματήσουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο, λόγω απώλειας της όρασής τους, έρχεται στην δημοσιότητα.

Τα δύο αδέλφια 45 ετών αντιμετώπιζαν και άλλο σημαντικό πρόβλημα υγείας: Είχαν γεννηθεί κουφά. Πριν λίγο καιρό διακριβώθηκαν ραγδαία επιδεινούμενα προβλήματα στην ορασή τους και οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι το πρόβλημα ήταν γεννετικό και σε λίγες ημέρες θα είχαν απώλεια όρασης 100%.

Και τότε οι δίδυμοι από την Αμβέρσα επέλεξαν να πεθάνουν, παρά να σταματήσουν να βλεπουν ο ένας τον άλλο. "Ποτέ δεν ακούσαμε τη φωνή ο ένας του άλλου και τώρα θα σταματήσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλο. Προτιμούμε να πεθάνουμε" έγραψαν σε ένα χαρτί και η επιθυμία τους εκπληρώθηκε
Η ευθανασία στα αγαπημένα αδέρφια έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Βρυξελλών στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 Και έφυγαν από την ζωή όπως ακριβώς ήρθαν: Πρώτα ο "μεγαλύτερος" κατά μερικά λεπτά και έπειτα ο "μικρότερος".Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας την απόφαση να θέσει σε τέρμα της ζωή του με ευθανασία μπορεί να πάρει κανείς εφόσον είναι σε θέση να εκφράσει ξεκάθαρα την απόφασή του, καθώς επίσης και όσοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες και υποφέρουν πάντα μετά από ιατρική επιβεβαίωση.

Το 2011 καταγράφηκαν 1.133 περιπτώσεις ευθανασίας στο Βέλγιο, οι περισσότερες σε ασθενείς με καρκίνο στα τελευταία στάδια της ασθένειας.

Πηγή: Αγιορείτικο βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου