Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ"Μην κάνετε το δάσκαλο στον σύντροφό σας.Ο καλύτερος τρόπος να τον διδάξετε είναι να τον κάνετε ευτυχισμένο.

Ο γάμος είναι μια διαρκής περιπέτεια,που μας βοηθάει εν τούτοις να ανακαλύψουμε τον αληθινό μας εαυτό,τον ψυχικό κόσμο του άλλου φύλου και να γνωρίσουμε τον Θεό.

Η οικογένεια είναι ”παλαίστρα” και γυμναστήριο.Τον σύντροφό σας επομένως θα τον αποδέχεστε όπως είναι,με τις αδυναμίες και τις ιδιοτροπίες του,και όχι όπως θα θέλατε να είναι.

Προσπαθήστε να καταλάβετε τον ή την σύζυγό σας.Μη λησμονείτε ότι ο άνδρας σκέπτεται με την στεγνή λογική και η γυναίκα με την καρδιά.

Μην προσπαθείτε να επιβάλλετε την γνώμη σας και να διορθώσετε με τη βία τον σύντροφό σας.Φροντίστε καλύτερα να διορθώσετε τον εαυτό σας.”Η αγάπη ζει με την αρμονία των αντιθέσεων.”

Με την πίστη,την υπομονή και την αγάπη αντιμετωπίζουμε νικηφόρα όλες τις δυσκολίες.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της συζυγικής ζωής είναι ο εγωισμός.Δεν μας σώζει η επίθεση κατά του συζύγου μας,αλλά η επίθεση κατά του εγώ μας.

Το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά μας,είναι να αγαπάει ο πατέρας την μητέρα τους και η μητέρα τον πατέρα τους.

Το μυστικό της οικογενειακής γαλήνης είναι να μπορεί κανείς να συγχωρεί.

Ο γάμος είναι ”μυστήριο μέγα” που αρχίζει μέσα στην Εκκλησία και ανανεώνεται με την Θεία Λειτουργία και τα μυστήρια της Εκκλησίας."

Και που ξεκινάμε, μαζί και παραμένουμε μαζί μέχρι την αιωνιότητα


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου