Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

100 χρόνια από τη γέννηση του Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακάριου Γ'




Eκατό χρόνια από τη γέννηση του Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακάριου Γ’. πρώτου Προέδρου και ιδρυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας , το ομώνυμο ιστορικό πολιτιστικό κέντρο και η κοινότητα Παναγιάς τιμώντας τη... μνήμη του και τους αγώνες του για την Κύπρο και το λαό διοργανώνουν καθ’ όλη την διάρκεια του 2013 σειρά εκδηλώσεων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ( Ελλάδα – Αγγλία ) αρχής γενομένης από την Παναγιά με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής τις 19 Ιανουαρίου 2013.
Στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου που διοργανώθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιστορικού πολιτιστικού κέντρου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ Παναγιάς Ευθύμιος Αναστασίου, ανέφερε πως τη πρώτη εκδήλωση που θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος θα ηγηθεί της καθιερωμένης πορείας και θα είναι ο κύριος ομιλητής στο εκκλησιαστικό μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Χρυσορρογιάτισσας όπου θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων για το 2013 ως έτος Μακαρίου.
Στην πρώτη εκδήλωση σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου θα προσκληθούν να παρευρεθούν όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι υποψήφιοι Πρόεδροι και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησία της Κύπρου.
Ο κ. Αναστασίου κάλεσε τον κυπριακό ελληνισμό ο οποίος όπως είπε « αγάπησε και αγαπήθηκε από τον Μακάριο, όπως τιμήσει με την παρουσία του όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σ’ όλες τις πόλεις», με αποκορύφωμα συνέχισε, τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 3 Αυγούστου 2013 με μνημόσυνο και αποκαλυπτήρια αγάλματος οι οποίες θα διοργανωθούν από την Ιερά Μονή Κύκκου.
 
Πηγή: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου