Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ο γιος...Μια θεατρική παράσταση για την εφηβεία


Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανεβάζει το έργο του Φλόριαν Ζελέρ με τίτλο "ο γιός".Το ευαίσθητο αυτό έργο του Φλοριάν Ζελλέρ, που έχει στο επίκεντρό του την εφηβεία, αποτελεί το τρίτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας, μαζί με τον Πατέρα και τη Μητέρα που έχουν προηγηθεί. Ο πολυβραβευμένος Ζελλέρ, γνωστός και στην Ελλάδα, ανατέμνει με μοναδική ικανότητα τις δυναμικές της σύγχρονης οικογένειας, δίνοντάς μας ένα έργο με απρόβλεπτο φινάλε, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των θεατών.



Στην υπόθεση τώρα του έργου ο Ο 17χρονος Νικολά περνάει μια δύσκολη φάση ύστερα από το χωρισμό των γονιών του. Είναι αδιάφορος, έχει παρατήσει το σχολείο, λέει ψέματα. Η μητέρα του έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, κι ο Νικολά σκέφτεται πως θα ήταν καλύτερα να πάει να μείνει με τον πατέρα του, που ζει με την καινούρια του σύντροφο και το μωράκι που έχουν αποκτήσει πρόσφατα... Όμως, παρ’ όλες τις προσπάθειες του πατέρα, ανάμεικτες με τις ενοχές του, ο οποίος θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο το γιο του, και παρ’ όλες τις ελπίδες που γεννάει η καινούρια αυτή αρχή, το πείραμα δεν πετυχαίνει. Όπως πέφτει στο κενό και η προοπτική της ψυχιατρικής βοήθειας. Ο άλλος, ο έφηβος, με όση φροντίδα κι αν περιβάλλεται, παραμένει ένας άγνωστος, ένα άλυτο αίνιγμα, και η αγάπη δεν μπορεί να κάνει το θαύμα της.


 Στο έργο πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Δημήτρης Κίτσος, Γιώργος Μακρής. Την Μετάφραση του έργου έχει κάνει η Κοραλία Σωτηριάδου, τα Σκηνικά η Ευαγγελία Θεριανού, τα Κουστούμια η Βασιλική Σύρμα, την Μουσική ο Σταύρος Γασπαράτος, των Σχεδιασμό του φωτισμού ο Σάκης Μπιρμπίλης και την σκηνοθεσία όπως προείπαμε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με βοηθό σκηνοθέτη την Κατερίνα Γεωργουδάκη. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέχρι 12 Απριλίου του 2020.


Αυτό το ενδιαφέρον έργο καλείται να διαχειριστεί το άγχος ενός νέου στην εφηβεία που πρέπει να αντιμετωπίσει μαζί με όλα τα άλλα και το διαζύγιο των γονιών του. Ένα έργο επίκαιρο...

Κώστας Ζουρδός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου