Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Στους “16” του Mundial η Εθνική που “πάτησε” την Ακτή Ελεφαντοστού

 ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Στους “16” του Mundial η Εθνική που “πάτησε” την Ακτή Ελεφαντοστού
Η Ελλάδα πανηγυρίζει την πρόκριση της στις “16” καλύτερες ομάδες του κόσμου
- Το γκολ του Σαμαρά στις καθυστερήσεις -με πέναλτι- έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην Ακτή Ελεφαντοστού (2-1)
- Κλάσεις ανώτερη η ελληνική ομάδα, που είχε τρία δοκάρια και κλασικές ευκαιρίες για να “τελειώσει” νωρίτερα το ματς
- Το τέρμα του Μπονί στο 74' ισοφάρισε αυτό του Σάμαρη στο 42', όμως η ελληνική ψυχή “μίλησε” στο φινάλε
- Η Κόστα Ρίκα θα βρεθεί στο δρόμο των Ελλήνων διεθνών, που έδωσαν την καλύτερη... απάντηση στους επικριτές τους
Σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχει κάνει, η Εθνική επικράτησε με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και κατέκτησε την πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας


H Γαλανόλευκη αγωνίστηκε με πάθος κόντρα στους Ιβοριανούς, δεν είχε την τύχη με το μέρος της, χάνοντας στα πρώτο ημίχρονο τους Κονέ και Καρνέζη, αλλά κάνοντας τεράστια εμφάνιση έκανε πραγματικότητα το... όνειρο και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Η είσοδος όμως του Σάμαρη ήταν ευεργετική για την Εθνική, οι παίκτες πεισμωσαν από την ατυχία των δυο τραυματισμών και πέρα από το την μοναδική στιγμή που υστέρησαν -στην ισοφάριση- ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι και πήραν την πρόκριση με το πέναλτι του Σαμαρά.

Οι παίκτες του Σάντος έγραψαν έτσι χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας, αφού αυτή είναι η πρώτη φορά που η Γαλανόλευκη φτάνει σε αυτή την επιτυχία.  Μπροστά τους -πλέον- βρίσκεται η Κόστα Ρίκα, την οποία θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή.
 Το ματς δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Εθνική, αφού μόλις στο 11' ο Σάντος έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Παναγιώτη Κονέ με τον Ανδρέα Σάμαρη, ενώ στο 23' είδε τον Καρνέζη να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μέση του και να γίνεται αλλαγή από τον Γλύκο.
Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό, με την Εθνική να μην δέχεται πίεση και να κινείται πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Την ίδια ώρα, τα νέα από την άλλη αναμέτρηση του ομίλου ήταν ευχάριστα, αφού η Κολομβία ήταν μπροστά στο σκορ με το πέναλτι του Κουαρδάδο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ανήκε στην Γαλανόλευκη, αφού στο 33' το σουτ του Χολέμπας τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Ιβοριανών. Παρόλο που στην συνέχεια οι Αφρικανοί πίεσαν, η Εθνική ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 42' και μετά από λάθος της άμυνας των Ιβοριανών, ο Σαμαράς συνεργάστηκε με τον Σάμαρη, με τον δεύτερο να πλασάρει σωστά τον Μπάρι για το 1-0. Η ομάδα του Σάντος πήγε έτσι στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ, με την Ιαπωνία όμως να κάνει στο άλλο ματς το 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτο του 45λεπτου.
Η Ακτή Ελεφαντοστού είχε τον έλεγχο της μπάλας στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, προσπαθώντας να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Γλύκου. Παρόλα αυτά η Εθνική δεν πανικοβλήθηκε, ενώ έχασε σημαντική ευκαιρία στο 54' με τον Χριστοδουλόπουλο. Το τέρμα του Τζάκσον Μαρτίνεθ για την Κολομβία έφερνε πάλι την Γαλανόλευκη σε θέση... ισχύος.
Οι παίκτες του Σάντος έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο στη συνέχεια, με τον Μπάρι να διώχνει σε κόρνερ στο 59΄το σουτ του Σαλπιγγίδη και τον Καραγκούνη να ταρακουνά το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί, με σουτ από τα 35 μέτρα.Οι παίκτες του Σάντος έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο στη συνέχεια, με τον Μπάρι να διώχνει σε κόρνερ στο 59΄το σουτ του Σαλπιγγίδη και τον Καραγκούνη να ταρακουνά το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί, με σουτ από τα 35 μέτρα. Στην πρώτη τους όμως μεγάλη ευκαιρία στο ματς και κόντρα στη ροή του ματς οι Ιβοριανοί πήραν σκορ πρόκρισης, κάνοντας το 1-1 στο 74' με τον Μπονί. Ο Σάντος πέρασε τον Γκέκα στη συνέχεια, για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση, κάνοντας αλλαγή τον κουρασμένο Καραγκούνη. Η Εθνική έπαιξε για την πρόκριση και την κατέκτησε, με τον Σαμαρά να κερδίζει το πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα και να στέλνει όλους μας στα ουράνια!


ΠΗΓΗ:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου