Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Οι δικοί μας Καλλίνικοι της ψυχής μας!



 Εορτή σήμερα του Αγίου Καλλινίκου και εορτάζουν οι Καλλίνικοι της ζωής και της ψυχής μας και πρεσβεύουν για μας και από τα επουράνια και από τα επίγεια. Και πρώτος ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ο κοινός μας Γέροντας, που άνοιξε τους δρόμους της πνευματικής μας πορείας και καθόρισε τη ζωή μας. Και από κοντά οί άξιοι διάδοχοι του στο όνομα αλλά και στις χάρες, ο π. Καλλίνικος Μαυρολέων, που για την ενορία του Αγίου Βασιλείου είναι το ορόσημο της ζωής μας, αλλά και ο π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος καρποφορία με ρίζες γερές που τον καμαρώνουμε στην πνευματική του διακονία στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος! Ας έχουμε τις ευχές τους!

Κώστας Ζουρδός

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο!

Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρόνια από την τουρκική θηριωδία στην Κύπρο. Μια επέτειο που δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους ήρωες και όλους εκείνους που έγιναν πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο. Στην επέτειο αυτή πρέπει να κάνουμε επιτέλους το εθνικό τραύμα εθνική ιστορία. Να μάθουμε την αλήθεια και να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες, ελάχιστο χρέος για τους τιμημένους ήρωες νεκρούς και αγνοούμενους. Να επανενωθεί το νησί και όλοι μας να μην επιτρέψουμε την σιωπή της ιστορικής μνήμης και κυρίως οι νεότεροι. Δεν ξεχνώ!

Κώστας Ζουρδός

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Μια αγιότητα που μαζεύει, αγκαλιάζει, θεραπεύει κάθε περιφρονημένο….

Στον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Μεταξογένη…

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 24 χρόνια από τη στιγμή που ο αείμνηστος π. Καλλίνικος Μεταξογένης αναχώρησε για την ουράνια πατρίδα που τόσο αναπολούσε και τόσο αγωνιζόταν για να την κατακτήσει. Υπήρξε υπόδειγμα κληρικού της παλαιάς καλής εποχής των κληρικών με πολλά προσόντα, φυσική ευγένεια και ταπείνωση. Αλλά πάνω από όλα ήταν ένας άνθρωπος βαθιάς και ουσιαστικής αγάπης για όλους τους πονεμένους και τους περιθωριακούς. Ένας αγωνιστής της καρδιάς με περίσσευμα αγάπης και προσφοράς. Που δεν λογάριαζε πόνο και κόπο για να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που αναζητούσαν την διακονία του.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

"Ο εμός έρως εσταύρωται!

                                          


Στον π. Ιωάννη Μπούτση………..

Υπάρχουν άνθρωποι που τους αγαπάς για τον τρόπο τους και με τον τρόπο τους. Που είναι εκεί πάντα για σένα και όταν το ζητάς και όταν όχι. Που δεν διαπραγματεύονται τον πόνο σου, την αγωνία σου, τους φόβους σου και δεν χρειάζονται το χρόνο και την συγκατάθεση σου για να επέμβουν όταν ταλαντεύεσαι και όταν είσαι ασταθής. Που ένα βλέμμα, μια κουβέντα καρδιάς μια αγκαλιά αρκούν για να σε κάνουν να πεζοδρομήσεις και πάλι, να βρεις την ευθεία. Γιατί θα αφήσει την προτεραιότητα του Εγώ και θα σε κάνει να νιώσεις ελεύθερος μέσα στην αγάπη και την αλήθεια που πιστεύει και πιστεύεις και εσύ με αμφιβολίες. Που θα αγνοήσει όρια, ελαττώματα και προσκόμματα για να σου φτιάξει με τα χέρια του στέρεο έδαφος για να πατήσεις και να αφήσεις τις ολιγοπιστίες σου.  Που δεν εξαρτά το νοιάξιμο του από το ποιος είσαι και τη θέση έχεις αλλά γνωρίζοντας πως αν παράδεισος είναι η ζωή με τον Χριστό η συνάντηση μαζί του είναι στο πρόσωπο του ξένου και του αδικημένου. Ένας τέτοιος άνθρωπος και πολύ περισσότερα είναι ο π. Ιωάννης Μπούτσης.