Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Έγγραφο του Σόιμπλε αποκαλύπτει τα σχέδια τους για την Κύπρο

Την ανάγκη ο κυπριακός τραπεζικός τομέας να «μικρύνει» στο επίπεδο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωση ως το 2018 αναδεικνύει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως σημειώνεται σε σχέδιο επιστολής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, το οποίο αποκαλύπτει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Χωρίς μείωση θα παρέμενε μονίμως σε υψηλό επίπεδο ο κίνδυνος για χρεοκοπία του κυπριακού κράτους», αναφέρεται στο έγγραφο και επισημαίνεται ότι στην κατεύθυνση αυτή πρέπει οι κυπριακές τράπεζες να πωλήσουν τις εργασίες τους στην Ελλάδα, να μειώσουν δραστικά τις διεθνείς τους δραστηριότητες και να συγκεντρωθούν στην δανειοδότηση της εσωτερικής οικονομίας της χώρας.

Το περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο αναπαράγει την είδηση, επισημαίνει πάντως ότι οι υποψήφιοι αγοραστές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα παραμένουν επιφυλακτικοί όσο δεν αποσαφηνίζονται οι όροι του σχεδίου.

Μεταφέρει μάλιστα προγενέστερη δήλωση στελέχους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο φέρεται να δήλωσε ότι «πριν το ΟΚ του κυπριακού κοινοβουλίου στο πακέτου, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου