Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΟΤΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

1Η Svetkul Baiyshbek από την πόλη Antwerp στο Βέλγιο πιστεύεται ότι είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έχει αποκτήσει τρία παιδιά, έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση για καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

Η Svetkul απόκτησε τον πρώτο της γιο σε ηλικία 27 ετών, προτού διαγνωστεί με καρκίνο, το 2005.

Οι γιατροί τότε της είχαν πει ότι ήταν σχεδόν απίθανο να μπορέσει να αποκτήσει ποτέ άλλα παιδιά. Σε περιπτώσεις σαν τη δική της οι χειρουργοί αφαιρούν ολόκληρη τη μήτρα, όμως επειδή η ίδια ήθελε απεγνωσμένα να κάνει κι άλλα παιδιά, οι γιατροί αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο με μια λιγότερο επεμβατική μέθοδο.

«Αφαιρέσαμε μόνο ένα τμήμα της μήτρας» είπε ο γυναικολόγος Wiebren Tjalma και πρόσθεσε: «Θέλαμε να της δώσουμε την ευκαιρία να αποκτήσει το δεύτερο παιδί που τόσο επιθυμούσε».

Ένα χρόνο μετά την επέμβασή της, το 2006, η Svetkul αποκτούσε ένα ακόμη γιο, τον οποίο ονόμασε Wiebren και γινόταν μία από τις 600 περίπου γυναίκες στον κόσμο που έφερναν στον κόσμο παιδί έχοντας νικήσει τον καρκίνο της μήτρας.

Το 2010 γέννησε για τρίτη φορά, κάτι που έχουν καταφέρει μόλις 150 γυναίκες στον κόσμο.

Πρόσφατα έφερε στον κόσμο και το τέταρτο παιδί της, το τρίτο μετά την επέμβαση στη μήτρα της, κάνοντάς την τη μοναδική γυναίκα στον κόσμο που το έχει καταφέρει αυτό.

Η 36χρονη μητέρα δήλωσε: «Πάντοτε ήθελα μια μεγάλη οικογένεια και ο καρκίνος δε θα σταματούσε το όνειρό μου».

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου