Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Γ. Ομήρου: Θα επιδιώξουμε λύση εκτός μηχανισμού και τρόικας



Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, το ενδεχόμενο η Λευκωσία να επιδιώξει λύση εκτός ευρωπαϊκού μηχανισμού και εκτός τρόικας.
Γ. Ομήρου: Θα επιδιώξουμε λύση εκτός μηχανισμού και τρόικας
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega υποστήριξε ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξε μια μεθόδευση με στόχο πρώτον την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου και δεύτερον την καταστροφή των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.


«Εάν στόχος είναι ο στραγγαλισμός της κυπριακής οικονομίας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις όποιες επιλογές, οι οποίες θα υπερασπίζονται στοιχειωδώς την κυριαρχία του κυπριακού κράτους και την αποφυγή μιας μόνιμης κηδεμονευτικής σχέσης μεταξύ Κύπρου και Βερολίνου», δήλωσε ο κ. Ομήρου και πρόσθεσε: «Αν αυτός είναι ο στόχος δεν μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε επώδυνα μέτρα αλλά λύση εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα εξαντληθεί «κάθε περιθώριο μέσα στα πλαίσια της λογικής για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας».
Ερωτηθείς πάντως ποιες θα είναι οι πηγές από τις οποίες θα αναζητηθεί βοήθεια δεν έδωσε λεπτομέρειες. «Συζητάμε εντός Κύπρου και θα διαμορφώσουμε ένα σχέδιο εναλλακτικής πολιτικής, το οποίο δεν θα υπόκειται στον έλεγχο της τρόικας», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου